How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Camilla og Sika’s praktikophold Udgivet 08.11.2024

I denne er det Camilla Christiansen fra NIF og Sika Kielsen fra Nuussuup Atuarfia, der har været på praktik hos os.

Camilla Christiansen skriver den danske version af opslaget, mens Sika Kielsen skriver om deres oplevelser på grønlandsk.

Camilla skriver:

Sika og Camillas praktikuge 

Camilla, Atuarfik NIF; 

Mandag, dag 1. d. 4.11.24 

Emne for dagen: Pattedyr og fugle. 

Jeg startede dagen klokken 9:00, og blevet taget imod af en mand, der hedder Fernando. som havde lavet en præsentation om hvad hans arbejde, og hvordan selve Naturinstituttet er bygget op, dens forskellige afdelinger osv.  

Efterfølgende var jeg sammen med Else, som også havde en præsentation om Naturinstituttet, denne gang mere i dybden. 

Jeg var med Marie lige før frokost, vi kiggede på hvalers haler, og var på et program, som hedder Arferit, En website hvor man kan matche hvalers haler til andre billeder, hvis man finder et match, kan man se hvor mange gange denne hval er blevet taget Photo af, og hvornår. De var megasjovt, og meget tilfredsstillende at finde et match. Så havde vi frokost fra klokken 12:00-12:30. 

Efterfølgende mødte jeg den anden praktikant, Sika. Vi var med Aqqalu og Sascha, som begge snakkede om sæler, Aqqalu fortalte om de forskellige arter der er i Grønland. Sascha havde lavet en præsentation om hendes arbejde. Begge var informative, og interessante at høre på. 

Så blev vi hentede af Bjarne, som kørte Sika og mig til bådhuset, hvor vi skød med en armbrøst. 

Mig med armbrøsten. 

 

Tirsdag, dag 2. d.5.11.24 

Emne for dagen: Klimaforskningscenteret. (ude at sejle) 

Vi mødte ved Naturinstituttet kl. 8:30, og blev kørt til Qinngorputs Havn. 

Vi sejlede helt ud til fuglefjeldet, med John og Flemming de tog prøver af vandet med en CTD (Conductivity, Temperature, Depth). De tog prøver af vandet i mange forskellige steder, også på vej tilbage. 

Jeg blev lidt søsyg, men det var stadig ret sjovt : ) 

Et billede fra sejlturen. 

 

Onsdag, dag 3. d. 6.11.24 

Emne for dagen: Miljø. 

I dag var vi sammen med Ninni til klokken 12, vi var ved bådhuset, i hendes Laboratory. 

Vi hjalp med at “vande hendes sten” som hun sagde. Hendes experiment var at hun har 16, 1 liters containere med “Waste rock” som er de sten som er tilbage fra minerne. Ninni har 16 i alt, 8 som er på room temperature, og 8 andre, som er i tre grader for at være så realistisk som muligt i forbindelse af “de normale Grønlandske vejr” 

Vi startede med de room temperture, og vi hældte vand 1 liter i hver af dem. 

Vi gjorde de samme for dem som er i 3 graders containere, så der var 1 liter i hver af dem. 

Så skulle de dræne natten over. 

Efter frokost var vi med Sissel hun viste os hvordan man identificerer en plante via en bog, efterfølgende kiggede vi på svampe under mikroskop, de var megasjovt!!  

Så havde Yu en præsentation til os om Naturinstituttets miljø departement. 

 

Torsdag, dag 4. d. 7.11.24 

Emne for dagen: Fisk og Skaldyr. 

Vi arbejdede med hellefisk til klokken 12:00. Sika og mig var med Sofie, vi skulle måle, veje, tjekke køn, det gjorde vi ved at skære i maven på hellefisken og kigge på dens kønsorganer, hvis de var en hunkøn skulle vi finde ud af modenheden af fisken, som man kunne se ved at kigge på hvordan æggene så ud, vi skulle også veje fisken uden organerne. En person ville gøre alt det, og den anden skulle skrive resultaterne på computeren, og printe det ud og putte dem i en pose som ørestenene vil være i, vi skulle også skære hovedet af for at tage ørestenene ud. Man ville ikke tro det, men det var megasjovt!!!!! 

Computeren vi skulle skrive resultaterne på.

Sika der skærer i en af hellefiskene

 

Der klokken bliv 12:00 spiste vi frokost. 

Efterfølgende var vi med Louise, vi kørte ud til Arctic Princess, et skib fra Greenland Seafood og hentede nogle øresten de havde fået leveret. Så korte vi til Sanna, et andet skib og kiggede rundt. 

Sanna. 

Vi kom tilbage til Naturinstituttet og kiggede på øresten under mikroskop, og fik registreret dem. Ved at rengøre dem og tage billede. Jeg synes det var rigtig spændende. 

 

Det program vi skulle registrere ørestenene.

Nogle øresten under mikroskop.

Sofies arbejdes station.

 

Fredag, dag 5. d. 8.11.2024 

I dag skal vi bruge formiddagen til at skrive denne rapport, om vores uge, og nu skal vi snart spise : ) 

Jeg har havde de megasjovt i denne uge!!!! 

 

Verified by ExactMetrics