Tværfagligt samarbejde kan nu realiseres Udgivet 20.09.2024

Josephine Nymand underskriver aftalen
Der var glæde over aftalens realisering
Josephine lyttter til formanden for Grønlands Naturinstitut's tale
Formanden for Grønlands Naturinstitut, Gert Mulvad, mindedes den afdøde forsker Lene Kielsen Holm under arrangementet, hun har i samarbejde med fangere i landet forsket i klimaet og således haft en stor indflydelse på samarbejdet mellem universitetet og instituttet. – Så det er i Lenes ånd, at I nu underskriver denne aftale, understregede Gert Mulvad.
Leder af den kommende biologiuddannelse Aviaja L. Hauptmann
Mange kom for at deltage i underskrivelsen af aftalen
Christine Tønnesen, den nyansatte direktør på Grønlands Universitet

Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik skal indgå i større tværfagligt samarbejde

Direktør Josephine Nymand og rektor Gitte Adler Reimer banede i dag vejen til blandt andet realiseringen af biologiuddannelsen med underskrivelsen af en aftale mellem Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik.

– Foruden biologiuddannelsen vil der blive arbejdet for flere fælles forskningsprojekter og forskningsrelaterede seminarer og konferencer, ligesom der vil kunne laves arrangementer, hvor offentligheden får større muligheder for at blive inddraget, forklarede direktør for Pinngortitaleriffik Josephine Nymand.

Foruden arrangementerne vil man arbejde sammen for udvidelsen af universitetet.

– Med den fornyede samarbejdsaftale mellem Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik ser vi frem til at fortsætte vores tætte samarbejde, som vil bidrage til at styrke Grønlands position inden for forskning og uddannelse – og sammen kan vi skabe nye muligheder for studerende og forskere samt sikre, at vores institutioner fortsat er i front inden for viden og udvikling i Arktis, tilføjede rektor Gitte Adler Reimer.

Fakta om aftalen:

  • Tværfaglige forsknings- & ph.d.-projekter – der sikrer et tættere samarbejde mellem forskere fra begge institutioner, med fokus på banebrydende forskning.
  • Fælles seminarer & konferencer – vi vil afholde en række vidensdelingsarrangementer, der fremmer dialogen om aktuelle forskningsområder og problemstillinger.
  • Etablering af SILA bachelor i biologi i Pikialaarfik – et væsentligt skridt mod at udvide uddannelsesmulighederne inden for biologi i Grønland.
  • Adjungering af Pinngortitaleriffiks forskere på SILA bachelor i biologi – som sikrer, at studerende under deres uddannelse får adgang til ekspertviden fra førende forskere.
  • Inddragelse af Pinngortitaleriffik i udviklingen af SILA bachelor i biologi – et samarbejde, der sikrer, at uddannelsen er relevant og på forkant med den nyeste forskning.
  • Afholdelse af fælles offentlige arrangementer – for at skabe større opmærksomhed og engagement omkring videnskab og forskning generelt i samfundet.
  • Samarbejde om udviklingen af Campus 2 – et langsigtet projekt omkring udvidelse af det eksisterende campus Ilimmarfik, der skal styrke rammerne for både forskning og undervisning.