Fiskeriteknologi

Fiskeriteknologi – DTU

Fiskeriteknologi er en diplomingeniøruddannelse rettet mod arbejdet som fiskeriingeniør – med fokus på hele værdikæden fra livet i havet over fiskeri og fangst til fødevareproduktion og ­teknologi samt bæredygtig forvaltning af fisk og skaldyr

Ud over en grundlæggende introduktion til havmiljø, marinbiologi og oceanografi samt ingeniørfaglige grundfag (matematik mv.) har uddannelsen tre faglige fokusområder:

  • Fangstteknologi
  • Fiskeriforvaltning
  • Forarbejdning af fisk og skaldyr

Herudover har uddannelsen et tværgående fokus på bæredygtighed – samt innovation og entreprenørskab, så udviklingen af erhvervet også er i fokus.

De første tre semestre studerer du på DTU’s campus i Sisimiut,

På 4. og 5. semester studerer du på DTU, primært i Lyngby.

På 6. semester er du i praktik i f.eks. en fiskerivirksomhed eller en forvaltningsmyndighed i enten Danmark, Grønland eller udlandet.

På 7. semester har du tilvalgskurser på DTU i Danmark eller på et universitet i udlandet.

Uddannelsen afsluttes på 8. semester med et diplomingeniørprojekt, som ligeledes kan finde sted i Danmark, Grønland eller udlandet.

Som færdiguddannet har du gode jobmuligheder inden for fiskerierhvervet, både i Grønland, Danmark og udlandet. Der er også mulighed for at få job i f.eks. rådgivende firmaer eller inden for fiskeriforvaltning og ­forskning.

 

 

Læs mere om uddannelsen på DTU’s hjemmeside: Fiskeriteknologi

Du kan læse om DTU her: Danmarks Tekniske Universitet