Bygninger

Hovedbygningen

Hovedbygningen på 2.000 kvm blev indviet i 1998 og rummer kontorer, laboratorier, fryser, lagerrum, bibliotek og møderum. I januar 2011 åbnede  820 kvm stor udvidelse. Begge bygninger er opført for midler doneret af Aage V. Jensens Fonde.

Læs mere om hovedbygningen her.

Læs om udvidelsen her.

Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut i Nuuk huses i en bygning, der er placeret smukt mellem lufthavnen og forstaden Nuussuaq. Foto: C. Egevang.

Annekset

Til Grønlands Naturinstitut hører anneks med et større multirum til brug for møder og seminarer. Dertil rummer annekset en garage, 5 lejligheder og 8 værelser til instituttets gæstende forskere. Annekset blev indviet i november 2000, og er på 850 kvm. Annekset fremstår som en mindre kopi af hovedbygningen og er på to plan. Bygningen giver Naturinstituttet gode faciliteter til gæsteforskere og andre der udfører forskning indenfor instituttets arbejdsområde.

Annekset er, ligesom Naturinstituttets hovedbygning, fuldt finansieret af Aage V. Jensens Fonde. Huset er tegnet og projekteret i samarbejde mellem arkitektfirmaet KHR A/S og ingeniørfirmaet NIRAS A/S, og byggeriet blev varetaget i totalentreprise af Permagreen med byggefagligt tilsyn fra Tegnestuen Nuuk A/S. Bygherrerådgiver var Greenland Resources A/S.

Annekset der er opført i tilknytning til Grønlands Naturinstitut fra 2000.

Biologstationen i Nuuk

Grønlands Naturinstitut råder også over Biologstationen i Nuuk. Biologstationen fungerede tidligere som laboratorium, lager og bolig for udstationerede biologer fra Grønlands Fiskeriundersøgelser. Nu fungerer den som tjenestebolig for instituttets direktør,  samt værelser til speciale- og PhD-studerende.

Biologstationen i Nuuk er tjenestebolig for instituttets direktør med gæsteværelser for studerende.

Bådhus i Nuuk

Grønlands Naturinstitut kunne den 19. juni 2012 indvie nyt bådehus og lagerhal på havneområdet i Vestervig, Nuuk. Bådehuset er blevet en realitet takket være en donation på 7,5 mio.kr. fra Aage V. Jensens Fonde, mens Grønlands Selvstyre har finansieret omkostninger til jordarbejder og byggemodning. I samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq er der etableret offentlig tilgængelig ophalerrampe til både foran selve bådehuset.

Bådehuset har et bebygget areal på 332 kvm. plus indskudt dæk på 93 kvm. og udgør således samlet 425 kvm. Huset anvendes til vinteropbevaring af Naturinstituttets flåde af mindre fartøjer, gummibåde mm., og er endvidere udstyret med pallereoler i siderne til opbevaring af teknisk forskningsudstyr. Huset rummer desuden værksted, kontor og bad, så vedligeholdelsesarbejdet for både og udstyr kan udføres indendøre. Et kraftigt spil kan trække både direkte fra havnen og ind i huset.

Bådhuset i Nuuk. Foto: K Nygaard

Feltstation i Kobbefjorden

I forbindelse med Nuuk Basic’s udersøgelsesområde i bunden af Kobbefjorden er en mindre feltstation åbnet i 2010.

Læs mere om feltstationen her.

Feltstation i Kobberfjorden.

Feltstation i Niaqornat

Den 1. november 2007 åbnede Grønlands Naturinstitut en feltstation i bygden Niaqornat i Uummannaq fjorden. Et hus af typen Illorput 82 blev i år 2007 overtaget fra Uummannaq kommune og blev sat i stand så det kan fungere som base for ophold og feltaktiviteter i området. Formålet med feltstationen er at have et sted hvor det gennem længere ophold i Niaqornat er muligt at lave undersøgelser af hvid- og narhvaler i området. Flere andre undersøgelser af andre fangstdyr og miljøet i området kan også komme på tale.
Det er Grønlands Naturinstituts håb, at feltstationen vil kunne udvikle samarbejdet mellem fangere og biologer og dermed øge forståelsen for både biologernes arbejdsmåder og fangernes vilkår.

GN har en feltstation i Niaqornat. Foto: E. W. Born.

Pikialaarfik

Uddannelsesbygningen Pikialaarfik blev indviet i 2017. Læs yderligere om bygningen her

Historie og fakta

Læs mere om instituttet her.