Glæde og begejstring over projektfinansiering
24.11.2023Grønlands Klimaforskningscenter og Grønlands Naturinstitut har modtaget finansiering på 17,2 millioner kr. til projektet “Overvågning af Grønlands Bentiske Økosystemer” fra ..
To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.
The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).
Grønlands Klimaforskningscenter og Grønlands Naturinstitut har modtaget finansiering på 17,2 millioner kr. til projektet “Overvågning af Grønlands Bentiske Økosystemer” fra ..
Med et unikt design af en fremtidsworkshop lykkedes det at facilitere en anderledes og tværgående dialog om Nuuks fremtid år ..
Vi ser jo selv til daglig, at vejret heroppe har ændret sig. Det blev der holdt flere oplæg om i ..
Grønlands Havforskningsseminar blev afholdt på Hotel Hans Egede tirsdag den 7. november for 80 tilmeldte deltagere fra 45 forskellige nationale ..
Grønlands Naturinstitut har lige haft fire praktikanter på én gang. Da de er så mange, er de blevet bedt om ..
Grønlands Naturinstitut tilbyder en tidsbegrænset ansættelse som projektforsker i rovfugles økologi. Projektet fokuserer på vandrefalk og havørne i Sydgrønland. Ansøgningsfrist ..
Nærmere undersøgelser af ringsælerne i Kangia viser, at de er helt unikke. Det dokumenterer et studie, som bl.a. seniorforsker Aqqalu ..
Kogebogen En Smag af To Verdener (grønlandsk: Inuiaat Marluk Mamartuliaat; engelsk: Taste of Two Worlds) har netop modtaget fem prestigefyldte ..
To ansatte på Grønlands Naturinstitut, som har virket i det offentliges tjeneste i 25 år, blev fejret i fredags. Det ..
Den 7. november fra kl. 9.00 til 17.30 vil ti forskere holde foredrag i Pikialaarfik om deres forskning i Arktis. ..
Naturinstituttet har ikke haft telefonisk forbindelse hele ugen. Mail systemet er kommet op at køre igen, men telefonforbindelsen er endnu ..
Rådgivningen om fiskeri efter lodde i 2023 og 2024 i Østgrønland og Island er foreløbig, at der ikke fiskes, dvs. ..
Grønlands Naturinstitut vil i perioden fra 6. til 20. oktober undersøge økosystemet i Melville Bugt med forskningsskibet Tarajoq. Vi sejler ..
Grønlands Naturinstitut indkalder hvert år unge forskere fra alle videnskabelige hovedområder til en ansøgningsrunde om ph.d.- og postdoc-stipendier. Stipendierne udbydes ..
Den biologiske rådgivning fra NAFO vedrørende rejefiskeriet er faldet med 15.000 tons sammenlignet med 2023. Det betyder, at der i ..
Der har i aviser og på sociale medier været stor interesse omkring Grønlands Naturinstituts aftale med rederiet bag ’Ocean Explorer’, ..
Grønlands Naturinstitut udbyder et treårigt ph.d.-stipendie i terrestrisk økologi. Studiet er en del af et større projekt, der undersøger habitatbrug ..
Grønlands Naturinstitut afholdt torsdag d. 31. august afskedsreception for Klaus Nygaard, som gennem mere end 30 år har været instituttets ..
Efter mere end 30 år på posten stopper Klaus Nygaard som direktør for Grønlands Naturinstitut. Klaus Nygaard startede sin karriere ..
En ny lydstation vil give et nyt indblik i havpattedyrenes tilstedeværelse i Disko Bugt – hele døgnet, året rundt. Livestreaming ..
De fleste i Grønland kender de mest almindelige grønlandske fisk – især de arter, de selv fanger eller finder i ..
Af Henrik Lund Tarajoq får ofte små fisk besat med prikker af lysorganer med op i trawlen. Det er prikfisk, ..
Ud fra en økonomisk vinkel er dybhavsrejsen (Pandalus borealis) den vigtigste kommercielle art for Grønland. Når vi undersøger og overvåger ..
Af Julius Nielsen Naturinstituttets årlige udenskærstogter med Tarajoq er i fuld gang. Siden slutningen af maj til slut juni har ..
Hvis du møder den, så venligst lade den være – den er i gang med en stor mission. Forskere fra ..
På den 8. Internationale Symposium om Dybhavskoraller præsenterede Sandra Maier, postdoc-forsker ved Grønlands Klimaforskningscenter, Grønlands Naturinstitut, om grønlandske koraller, og ..
Rådgivningen for 2024 for fiskeriet efter hellefisk og rødfisk ved Østgrønland er frigivet af ICES For hellefisk lyder rådgivningen på ..
Rådgivningsformen er ændret, så vil man for fremtiden vil rådgive ud fra torskenes gydningsområder Den samlede rådgivning for torsk er ..
Grønlands Naturinstitut, Pinngortitaleriffik, blev repræsenteret af tre hold i Tusass løbet – og opnåede et godt resultat. Naturally Fit ..
Torsdag formiddag slængede en helikopter fra Air Greenland en ny bro til Kobbefjord, så forskerne igen kan bevæge sig tørskoede ..
Naalakkersuisut har besluttet at ansætte Josephine Nymand som ny direktør for Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut, og det blev fejret i Pinngortitaleriffik ..
Rødfiskene vokser langsommere og langsommere jo ældrer de bliver. Det er faktisk universelt for fisk, men for rødfisk bliver det ..
Hvis nogen skulle have glemt det, så er Grønlands Naturinstitut sat i verden for at ”tilvejebringe det videnskabelige grundlag for ..
Pingortitaleriffik vil i perioden fra den 31 maj – 21 juni, foretage undersøgelser efter krabber, ungtorsk, hydrografi, grab prøver m.m. ..
Det internationale havforskningsråd (ICES, International Council for Exploration of the Sea) har udgivet en rapport om det marine økosystem i ..
Forskere lægger i samarbejde med lokale fangere hydrofoner ud fra havisen. På havisen 26 km sydvest for Qaanaaq er et ..
Ved fjordsystemet omkring Ilulissat har fiskere og fangere gennem hundredvis af år opbygget en enorm viden om fisk og havpattedyr. ..
Hvidbog om narhvalen i Grønland, forfattet af førende eksperter fra Grønlands Naturinstitut inden for narhvalforskning i Grønland, er blevet udgivet ..
For første gang nogensinde er Grønlands Naturinstitut i gang med at tælle isbjørne i Østgrønland. Tællingen startede d. 22. marts ..
Vil du deltage i undersøgelser af Grønlands natur og være med til at rådgive Naalakkersuisut/Grønlands Selvstyre? Miljøafdelingen i Grønlands Naturinstitut ..
I sidste uge holdt vores kollega Lars Witting 25 års jubilæum. I kan se billederne fra receptionen taget af Christian ..
Teunis Jansen, som siden 2014 har arbejdet for Grønlands Naturinstitut, er udnævnt som professor i fiskepopulationsdynamik og bestandsvurdering på Danmarks ..
En klasse fra Kangillinnguit har lige haft besøg af en klasse fra Frankrig. Besøget kom i stand igennem projektet Erasmus, ..
Nyt fra grønlandshvalerne i Østgrønland Grønlandshvalen er en af Grønlands ikoniske vinterhvaler, der med sine op til ca. 200 leveår ..
Naturinstituttet og Maptionnarie præsenterer en innovativ og interaktiv ny måde at præsentere undersøgelsesresultater på. I denne interaktive online side kan ..
Den 1. februar 1998 flyttede forskerne ind i Grønlands Naturinstituts nyopførte hovedbygning på Kivioq 2, som siden har dannet rammen ..
Grønlands Naturinstituts hovedbygning har i dag 25 års jubilæum. Naturinstituttet er blevet udbygget meget i de år, der er gået. ..
Sanna har i samarbejde med fiskere opsamlet 12 kubikmeter langliner, cirka 10 kilometer garn og over 1 ton bly de ..
Bæredygtig og inklusiv økonomisk udvikling til gavn for Arktis er et af emnerne under Arctic Forum, som EU arrangerer i ..
Grønland er en stor ø, der er dækket af Grønlands indlandsis, som er verdens næststørste ismasse. Indlandsisen reagerer dynamisk på ..
I forbindelse med kulturnatten holdt vi åbent om eftermiddagen, og vi viser her nogle af de 1556 gæster, der besøgte ..
Den ekstrem sjældne Reinhardts fakkelangler er kun fanget enkelte gange før i grønlandsk farvand. Derfor var det med stor begejstring ..
Grønlands Naturinstitut holder åbent til kl. 19.00 og har en hel del spændende, alle kan opleve. Billederne fortæller her, hvad ..
Alle fiskegarn over hele kloden fanger andet end det, fiskerne ønsker at fange. Garnene fanger hvert år mindst 400.000 fugle, ..
Grønlands Naturinstitut har i år besluttet at holde kulturnatten i tidsrummet 15.00 – 19.00 Kulturnatten finder sted lørdag den ..
Da en god workshop om polartorsken arrangeret af Caroline Bouchard blev gennemført bad vi deltageren Hannah Kuhn om at skrive ..