Uddannelse

Grønlands Naturinstitut omfatter Center for Naturvidenskabelige Uddannelser, som i 2017 indviede uddannelsesbygningen Pikialaarfik, indrettet til naturvidenskabelig og sundhedsfaglig undervisning og forskning. Bygningen på 1.500 kvadratmeter rummer således topmoderne undervisningsfaciliteter med auditorium, undervisningslokaler, undervisningslaboratorier, klinikrum, kontorarbejdspladser, frysefacilitet og gæstelejligheder. Bygningen blev opført efter fælles donation fra en række private fonde

Uddannelsesbygningen Pikialaarfik danner rammen om to naturvidenskabelig semestre på kandidatniveau i forbindelse med ’Arctic Science Study Programme (ASSP)’, som Grønlands Naturinstitut udvikler og afvikler i samarbejde med Aarhus Universitet, Københavns Universitet og udenlandske universiteter. Grønlands Klimaforskningscenter, som er en afdeling under Grønlands Naturinstituttet, koordinerer de naturvidenskabelige aktiviteter i forbindelse med Center for Naturvidenskabelige Uddannelser.

Læs mere om Arctic Science Study Programme (ASSP) her.

Bygningen Pikialaarfik rummer desuden Grønlands Center for Sundhedsforskning, som er et center ved Ilisimatusarfik, og danner dermed centrum for naturvidenskabelig og sundhedsfaglig uddannelse og forskning i Grønland. Bygningen danner således også løbende rammen for naturvidenskabelige og sundhedsfaglige universitetskurser og sommerskoler samt offentlige arrangementer.

Grønlands Naturinstitut varetager administrationen af Finanslovsbevillingen til driften af Center for Naturvidenskabelige Uddannelser og sekretariatet for Grønlands Center for Sundhedsforskning.

Studenterprojekter

Skal du i gang med dit bachelor- eller kandidatprojekt, er der mulighed for at udføre dette ved Grønlands Naturinstitut i samarbejde med det universitet, hvor du er indskrevet. For nærmere information kontakt: info@natur.gl