How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Mindeord for Lene Kielsen Holm (1963-2021) Udgivet 11.01.2021

Med Lene Kielsen Holms alt for tidlige død har forskningsmiljøet i Grønland mistet en markant personlighed. Grønlands Klimaforskningscenter og Grønlands Naturinstitut har mistet en fremragende forsker og en vidunderlig kollega. Lene døde af kræft i en alder af 57 år. Vi er alle dybt berørte.

Lene var et menneske ud over det sædvanlige. En fantastisk personlighed, der brændte for sin forskning og for at formidle sin viden videre. Lene var respekteret for sin viden og sin dybe faglige indsigt og var en værdsat videnskabelig samarbejdspartner. Som forsker var Lene internationalt anerkendt, og hendes videnskabelig produktion spænder bredt. Mange nationale og internationale forskningsprojekter har nydt godt af Lenes enorme viden om Grønland og hendes tilgang til forskning og viden. Hun var i sandhed en markant skikkelse, og hendes utrættelige engagement og kompromisløse tankegang vil blive savnet.

Lene Kielsen Holm blev færdig som kandidat fra Ilisimatusarfik i 2002 og blev straks ansat som Ministersekretær hos Landsstyremedlemmet for Boliger og Infrastruktur, Grønland Hjemmestyre. Et års tid senere blev hun ansat hos ICC-Greenland, hvor hun i 2005 startede ICC’s projekt Sila-Inuk. I forbindelse med dette projekt rejste hun rundt i Syd- og Nordgrønland for at interviewe fangere, fiskere, fåreavlere og andre lokale om deres observationer af ændringer i omgivelserne i forbindelse med ændringer i klimaet.

I 2012 blev Lene ansat som forsker ved Grønlands Klimaforskningscenter ved Grønlands Naturinstitut. Igennem sin tid på Naturinstituttet har Lene været ansvarlig for adskillige projekter og har rejst rundt i hele Grønland. Lene var en fantastisk lytter og var altid på farten i jagt på ny viden, nye historier og nye samtaler med folk.

Lene Kielsen Holm har igennem sin karriere modtaget adskillige hæderspriser. I 2007 modtog hun Grønlands Hjemmestyres første Miljøpris og i 2008 den amerikanske Wings WorldQuest Award, der gives til kvindelige forskere og pionerer for en helt ekstraordinær videnskabelig indsats.

I 2018 blev Lene og hendes samarbejdspartnere internationalt anerkendt for projektet ”The Meaning of Ice” ved tildeling af den prestigefyldte MOHN pris i Tromsø. Projektet hylder den arktiske havis, som den ses og opleves af inuit i Canada, Alaska og Grønland, som i generationer har levet med og af, hvad den tilbyder. Mere end 40 inuit bidrog til bogen med historier, original kunst, håndtegnede illustrationer, kort, familiefotografier og sågar opskrifter.

Lene Kielsen Holm har i årtier været med til at tegne det tværfaglige forskningsfelt, hvor lokal viden og videnskabelige metoder forenes. Lene har været med til at udvikle metoden ”samskabelse af viden”, hvor forskere og lokale brugere af land og naturlige ressourcer indgår i forskningsgrupper på lige fod. Metoden er banebrydende inden for sit felt.

Lene var aktiv og engageret i det grønlandske forskningsmiljø og var blandt andet bestyrelsesformand for Grønlands Naturinstitut fra 2006 til 2012 og medlem af Grønlands Forskningsråd fra 2019. Lene var et forbillede for mange og var altid venlig, interesseret, lyttende og generøs med sin viden og erfaring.

Lene var et udpræget familiemenneske og berettede ofte stolt og kærligt om sine to børn, Marco og Nadia. Hendes børnebørns latter lød ofte på Naturinstituttets gange, når de var med aanaa på arbejde.

Lene Kielsen Holm var højt værdsat både som menneske og som kollega og efterlader sig et kæmpe tomrum på Grønlands Naturinstitut og i Grønlands Klimaforskningscenter.

Æret være Lenes minde.

Mie Hylstofte Sichlau Winding     &            Klaus Nygaard

Grønlands Klimaforskningscenter             Grønlands Naturinstitut

Verified by ExactMetrics