Foto-identifikation af pukkelhvaler

Hval nr. 9 er en af Godthåbsfjordens mest stedtro hvaler. Første gang fotograferet i 1992 og er ofte set i fjorden siden da. Foto: Tenna Boye

Pukkelhvalernes halemønster er, som vores fingeraftryk, helt unikt og kan bruges til at kende hvalerne fra hinanden. Grønlands Naturinstitut opbygger et katalog over pukkelhvaler i Grønland. Naturinstituttet bruger ID-kataloget i sin forskning. Det giver os svar på mange spørgsmål om hvalerne og deres vandringer i Nordatlanten. Ved at sammenligne kataloget med kataloger fra andre steder i Nordatlanten lærer vi mere om, hvor hvalerne ellers opholder sig, og om de med tiden ændrer deres vandringer. Det giver os også mulighed for at lære de enkelte hvaler, som vi ser i Grønland, bedre at kende. Billederne i kataloget er indsamlet af lokale borgere, turister og hvalsafarioperatører samt af forskere fra Grønlands Naturinstitut.

Vi har brug for din hjælp! Hvis du ligger inde med billeder af halemønstret på pukkelhvaler set i Grønland er Naturinstituttet altid interesseret i, at inkludere dem i kataloget. Du kan vælge at sende dem i en mail med information om, hvor og hvornår billedet er taget, direkte til os på pukkelhval@natur.gl.