How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Naturvidenskabelige uddannelser i Grønland tættere på Udgivet 08.10.2013

Skrevet af:  Mikv

Studere biologi på universitetsniveau i Grønland? Det kan ikke lade sig gøre i dag, men det kan blive en realitet om ikke så forfærdelig mange år. Naalakkersuisut bakker op om ideen, der også vil styrke sundhedsforskningen i Grønland.

Naalakkersuisut tog for nylig en principiel beslutning om at afsætte driftsmidler i fremtidige finanslove til en fremtidig naturvidenskabelig uddannelse i Grønland og til Sundhedsforskning.

”Det er Naalakkersuisuts mål at styrke videregående uddannelser og forskning generelt på enhver tænkelig måde. Et selvbærende Grønland har stort behov for uddannede med en naturvidenskabelig baggrund, og etablering af uddannelsen i Grønland forventes at øge tilgangen af studerende og efterfølgende fastholdelse i Grønland. Yderligere vil Naalakkersuisut med driftsmidler til Sundhedsforskning sikre, at den omfattende sundhedsforskning, der foregår i Grønland, også bliver forankret her. Jo mere forskning i og for Grønland, des bedre og mere solidt beslutningsgrundlag vil beslutningstagere i Grønland opnå,” siger medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse og Forskning, Nick Nielsen.

Jorden er gødet
Uddannelsen bliver med internationalt tilsnit og tænkes etableret efter Artek-modellen, hvor Naturinstituttet allerede har indgået et partnerskab med Aarhus Universitet og University of Manitoba i Canada. Koblingen af en naturvidenskab og Sundhedsforskning i samme bygning vil skabe et innovativt uddannelses- og forskningsmiljø med Ilisimatusarfik og Grønlands Naturinstitut som omdrejningspunkter.

En fysisk facilitet vil understøtte en udvikling, hvor den grønlandske sundhedsforskning kan tiltrække ph.d.-studerende og projektmidler til gavn for opbygning af viden til brug i Grønland. Folkesundhed, ernæring og miljø er vigtige emner og fællesskabet vil fremme tværvidenskabelige studier inden for samfund, sundhed, natur og miljø.

Initiativet blev rejst af Grønlands Naturinstituts bestyrelse, og Naturinstituttet er nu i gang med at søge fondsmidler med henblik på, at en ny bygning kan stå klar i 2015.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Direktør for Grønlands Naturinstitut Klaus Nygaard på tlf. +299 361200 eller nygaard@natur.gl

Verified by ExactMetrics