How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Livet som dansk studerende i Nuuk Udgivet 20.03.2015

Billede: Iskerneboring i isen ved Malik i forbindelse med et kursus om is og sne. Foto: GN

Vi er fem studerende fra Danmark, der i dette semester er flyttet til Nuuk for at studere Arktiske forhold ved Grønlands Naturinstitut som en del af vores kandidatgrad.

Skrevet af:  PeMi

Af: Merete Bachmann Jørgensen, kemistuderende, Aarhus Universitet.

Vi ankom i midten af februar og rejser tilbage til Danmark omkring slutningen af juni. Vi tager kurser, der blandt andet fokuserer på sne og is, klimaforandringer og tilpasning i Arktis, udnyttelse af mineralske ressourcer og Arktisk marine økosystemer.

Lige nu har vi om klimaforandringer, hvilket jeg synes er virkelig spændende, da jeg har arbejdet en del med dette før med et specielt fokus på atmosfærekemi. Det helt unikke ved vores studier her i Nuuk er, at vi får mulighed for at komme på feltarbejde. Det er helt fantastisk at komme ud og se, hvordan forskning finder sted i ”real life” og ikke bare i forelæsningssalen eller i laboratoriet.

Som en del af sne og is kurset borede vi blandt andet iskerner i isen ved Malik og vi har også været inde i Kobbefjorden for at se feltstationen der. Senere skal vi ud at sejle med forskningsskibet Sanna, hvor vi skal være med til at tage de årlige målinger, men også opsamle data til vores eget projekt. Dette glæder vi os rigtig meget til!

Snescootere blev brugt som transportmiddel til at komme hen til feltstationen i Kobbefjorden. Foto: GN

Luksus omgivelser

Vi sætter stor pris på denne mulighed for at komme til Grønland og vi er enige om, at det er skønt at bo og studere i Nuuk. Der er så mange muligheder her, hvis lige man ikke finder i Danmark. Naturen er storslået. Vejret er friskt. Maden er skøn. Alle er utrolig venlige og imødekommende. Vi forsøger at udnytte vores tid her så godt som muligt, så når vi ikke har undervisning prøver vi at komme ud at få nogle oplevelser i den grønlandske natur. Jeg har været på vandretur rundt om Lille Malene, hvilket var helt fantastisk smukt. Vi har også været oppe at stå på ski og prøvet at køre snescooter. Alt i alt har vores første måned her været overvældende og budt på helt fantastiske eventyr i og omkring Nuuk. Vi kan kun sige, at vi glæder os overordentlig meget til at følge resten af vores kurser og komme ud at opleve endnu mere.

Vi nyder den storslåede grønlandske natur. Foto: Kathrine Villadsen

Verified by ExactMetrics