How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Nyt byggeri til uddannelse og forskning skydes i gang Udgivet 19.08.2015

Billede: Byggeriet som den vil se ud, når den står klar forår 2017. Billedopsætning udarbejdet af arkitekterne TNT Nuuk.

Skrevet af:  PeMi

Naalakkersuisoq for Miljø, Natur og Justitsområdet, Mala Høy Kúko og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen trykker i dag i fællesskab på knappen til første sprængning for en ny bygning i Nuuk. Bygningen vil skabe ramme om Grønlands første naturvidenskabelige uddannelse og Grønlands Center for Sundhedsforskning. 

Den naturvidenskabelige uddannelse udvikles i samarbejde mellem Naturinstituttet, Ilisimatusarfik og danske universiteter frem til bygningen står færdig i 2017. Kandidater med arktisk naturfaglig baggrund vil herigennem udklækkes til undervisning, forskning, forvaltning og private virksomheder. Grønlands Center for Sundhedsforskning, der ikke tidligere har haft selvstændige faciliteter, får med bygningen mulighed for at udvide sundhedsforskningen til gavn for Grønland. Begge tiltag skal medvirke til at højne uddannelse, viden og kompetenceopbygning i Grønland, og herigennem understøtte ønsket om et mere selvbærende samfund.

“Jeg håber, at de nye fysiske rammer kan være med til at forbedre uddannelsen og forskningen i Grønland og dermed imødekomme det stigende behov for akademisk arbejdskraft med naturvidenskabelig baggrund. Herigennem vil vi stå endnu bedre rustet til at sikre en bæredygtig samfundsudvikling og udnyttelse af vores levende ressourcer”, udtaler Naalakkersuisoq for Miljø, Natur og Justitsområdet, Mala Høy Kúko i forbindelse med den første sprængning til byggeriet.

”Denne sprængning er også en sprængning af rammerne for, hvad der er muligt for vore unge. Udvidelsen af Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut, vil for første gang i vort lands historie give plads til oprettelse af naturvidenskabelige uddannelser på internationalt niveau. Unge med naturvidenskabelige interesser og ambitioner vil i fremtiden kunne dyrke disse interesser i en grønlandsk og arktisk kontekst og dygtiggøre sig til glæde for dem selv og vores samfund”, udtaler Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Nivi Olsen, der var med til at trykke på startknappen til den første sprængning.

Forskning med større afkast til Grønland

Tanken bag projektet er også at skabe tværgående og helhedsorienteret forskning og undervisning, samt udvikling af en campus omkring Naturinstituttet og Ilimmarfik. Gennem campusideen fremmes bestræbelserne på at gøre Nuuk til omdrejningspunkt for arktisk forskning, og herigennem i stigende grad at tiltrække og forankre dansk og udenlandsk forskning i Grønland. Der ønskes desuden et tæt samarbejde med ARTEK og Sisimiut, som den anden grønlandske universitetsby.

Finansiering af byggeriet

Bygningen er tegnet af TNT Nuuk og Permagreen står for opførelsen. De samlede omkostninger for byggeriet, inklusiv inventar og specialudstyr til laboratorierne, udgør 50 mio.kr. Hovedparten er tilvejebragt gennem donation fra Aage V. Jensen Charity Foundation, Karen Elise Jensens Fond, Jelling Foundation, NOJ-Fonden og Holkegaardfonden, der alle er stiftet af personer med relation til tømrermester Aage V. Jensen, mens Maersk Oil Kalaallit Nunaat (med partnere Tullow Oil og Nunaoil) støtter opførelsen af laboratoriedelen gennem en koncessionaftale med Grønlands Selvstyre.

 

For yderligere informationer, kontakt:

Direktør Klaus Nygaard, telefon 361200, mail nygaard@natur.gl

Filer forside_SA_og_SB_xx.jpg621 Ki

Verified by ExactMetrics