How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Ny uddannelse som fiskeriingeniør er lige på trapperne Udgivet 12.06.2018

Grønlands Naturinstitut var vært for en workshop omkring et nyt tiltag DTU Aqua i Danmark har igangsat med Selvstyret samt interessenter inden for uddannelse og fiskeri i Grønland for nylig. Fra 1. september 2019 vil det efter planen blive muligt, at starte på diplomingeniøruddannelse i Fiskeriteknologi, også kaldet fiskeriingeniør, i Sisimiut under Center for Arktisk Teknologi, ARTEK. Her vil 25 studerende fra både Grønland og Danmark kunne starte på en 4-årig uddannelse. Størsteparten af uddannelsen vil kunne gennemføres i Grønland, og noget af det vil foregå på DTU i Danmark.

”Det er en uddannelse, der længe har været ønsket fra Grønlands side, som bliver en realitet. Især efterspørger fiskeindustrien i Grønland uddannelsen, og vi har derfor struktureret uddannelsen i tæt dialog og efter de grønlandske interessenters ønsker og behov. Det nye uddannelse skal understøtte Grønlands Selvstyres uddannelses- og fiskeristrategier”, siger uddannelsesansvarlig ved DTU Aqua og projektleder for den kommende fiskeriingeniør uddannelse, Nina Qvistgaard.

Uddannelsesansvarlig i DTU Aqua, Nina Qvistgaard, fortæller at kommende fiskeriingeniører fra Grønland og Danmark, vil kunne starte på uddannelsen i Sisimiut fra 1. september 2019. Planene omkring uddannelsen skal dog lige søges om tilladelse fra Akkrediteringsinstitutionen i Danmark til efteråret.

Hun fortæller, at uddannelsen er struktureret efter fokusområderne: Generel biologi og oceanografi, fangstteknologi, der sikrer en bæredygtig udnyttelse af fiskeriressourcer, fødevareprocesser inden for fisk- og skalddyr produktion, fiskeriforvaltning og endelig fokus på et tværgående element med innovation og entreprenørskab. Uddannelsen bliver international, men med dansk som undervisningssprog og vil sigte både på arktiske og globale fiskeriforhold.

”Fisk kender jo ikke til landegrænser og det globale økosystem hænger sammen. Vi har også en fælles interesse omkring klimaforandringerne. Hele verden har meget at lære af de ændringer og muligheder der pågår i Arktis. Vi har brug for fiskeriingeniører i både Grønland og Danmark. Vi har i forvejen et glimrende samarbejde med Naturinstituttet i Grønland, og DTU vil gerne inkludere samarbejdet til at omfatte uddannelsesområdet. Det vil vi gerne udbygge, så det også omfatter de Nordatlantiske lande”, siger Nina Qvistgaard.

Til workshoppen deltog repræsentanter fra Royal Greenland, Polar Raajat, Grønlands Erhverv, Uddannelses- og Fiskeridepartementerne, Arctic Circle Business i Sisimiut, ARTEK Sisimiut, Ilisimatusarfik, Grønlands Naturinstitut og DTU Aqua.

Det er den danske stat, der kommer til at finansiere den kommende uddannelse med bidrag fra Grønlands Selvstyre. DTU Aqua forventer, at aflevere sin ansøgning om uddannelsen til Danmarks Akkrediteringsinstitutionen til september 2018.

Her nogle af industriens- og forvaltningens repræsentanter – forrest uddannelseschef i Royal Greenland, Inga Dora Markussen og bagved Afdelingschef Amalie Jessen fra Departementet for Fiskeri og Fangst.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelsesansvarlig i DTU Aqua og projektleder, Nina Qvistgaard, på tlf. +45 40487790 eller email: niq@aqua.dtu.dk

Verified by ExactMetrics