How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

25 år som fiskernes biolog Udgivet 20.05.2021

Sidder man til møde med AnnDorte og fiskerierhvervet, så indser man hurtigt hvor godt styr hun har på fakta, fiskernes navne og deres profession

Seniorrådgiver og forsker AnnDorte Burmeister deltog som specialestuderende på rejetogt med Naturinstituttets gamle trawler R/V Pâmiut, hvor hun sammen med to andre studerende indsamlede prøver til speciale, samt hjalp til på årets rejefisketogt på.

Lige efter at AnnDorte var blevet uddannet som miljøbiolog fra Roskilde Universitet, blev hun ansat som krabbeforsker på Grønlands Naturinstitut. På det tidspunkt var krabbefiskeriet nyt, og AnnDorte fik ansvar for at udvikle monitering af krabberessourcen, udarbejde bestandsvurdering og tilegne ny viden om krabber. Derudover deltog hun i en række forsøgsfiskerier efter krabber fra Qaqortoq i syd til Upernavik i Nord. Via dette arbejde er det blevet til mange møder med krabbefiskere, men også at hun har været med ude på nogle krabbefartøjer sammen med fiskerne. Netop dette har betydet at AnnDorte har stor respekt for fiskernes og fiskerierhvervets viden og er af den overbevisning, at samarbejde og vidensdeling er vigtig. Også selv om der kan opstå situationer hvor fiskere og biologer kan se forskelligt på bestandens tilstand.

AnnDorte Burmeister har motiveret og nærværende arbejdet sammen med fiskerne på vegne af Grønlands Naturinstitut. Hun er omhyggelig, agerer meget imødekommende, mens hun løbende klart forklarer om fakta overfor fiskerne. Men man skal ikke tage fejl af hende, fordi, selv om hun behandler alle med respekt, så kan man godt fornemme at man ikke kan løbe om hjørner med hende. Det er netop denne egenskab, der placerer hende som fiskernes ven, og det er netop hendes erfaringer fra 25 års arbejde og samarbejde, der har skabt hende denne position.

KNAPK’s formand har i en årrække samarbejdet med AnnDorte igennem sin egen tid som krabbefisker og gennem formandskabet i organisationen.

-KNAPK kan godt lide hendes åbne måde at fremlægge sagerne på, hun er nem at tale med fordi hun forklarer noget meget forståeligt, selvfølgelig med den videnskabelige synsvinkel, men vi opnår altid forståelse med hinanden.

Henrik Sandgreen synes også at AnnDorte altid er nem at læse, så man forstår hurtigt hvad hun ønsker og vil opnå.

– Vi opnår altid et godt resultat med AnnDorte som samarbejdspartner, fordi vi kan sparre med hende, desuden er hun god til at forstå os. Så udveksler vi altid med hinandens viden.

Henrik Sandgreen har også samarbejdet med AnnDorte under sin tid som krabbefisker, og krabbefiskerne drillede hende med smil på læben: AnnDorte Landkrabbe Burmeister!

 

AnnDorte er også en vellidt kollega:

– Hun er venlig, dygtig og meget nem at tale med, så fungerer hun altid som chef, når chefen er ude at rejse, og det klarer hun altid rigtig godt, forklarer teknisk koordinator Louise Mølgaard.

Hver sommer går turen til Sisimiut omegn for at undersøge krabbebestandens tilstand og for at holde møde med fiskerne. Hun er godt i gang med at forberede togten til Sisimiut området og Sofie Ruth Jeremiassen, der  har sejlet sammen med AnnDorte i mange år udtrykker respekt for hende:

– AnnDorte er dygtig og er en af dem, der kræver meget. Men hun er også rigtig god til at lave opfølgninger, og hvis der er noget, der skal ordnes, så kan man være sikker på at det bliver ordnet. Desuden elsker hun at grine, så hun er dejlig at arbejde tæt sammen med.

For en del år siden blev krabberne suppleret med rejerne, som er landets vigtigste ressource som hun med stor ildhu og dygtighed arbejder med. AnnDorte er ekspert for rejerne i Vestgrønland og bruger nu det meste af tiden på denne ressource. Hun er ansvarlig for bestandsvurdering og rådgivning som hun udarbejder sammen med to andre kollegaer. Dette arbejde her været medvirkende til MSC-certificering af rejefiskeriet.

AnnDorte samarbejder tæt med fiskerierhvervet, og er lige for tiden i gang med et projekt omkring riste i trawl anvendt i rejefiskeriet, og samarbejdspartnerne fra Polar Seafood og Royal Greenland er også så begejstrede for AnnDorte, at de netop har meddelt at de er villige til at indgå i et tredje forsøg om riste.

– Hun er rigtig god at samarbejde med –  meget samarbejdsvillig og engageret – hun snakker meget og er en fornøjelse at samarbejde med, siger Miki Brøns og Andrias Olsen i munden på hinanden.

AnnDorte havde 25 års jubilæum den 1. maj, og hun fik overrakt diplom og blomster under en reception tirsdag den 19. Maj 2021.

Unge AnnDorte holder møde med krabbefiskere fra Nuuk.

AnnDorte Burmeister er i gang med at vise en krabbe til nogle børn under kulturnatten.

AnnDorte Burmeister holder møde med Andrias Olsen fra Royal Greenland (tv) og Miki Brøns (th) fra Polar Seafood, hvor de drøftede resultater fra et fælles samarbejdsprojekt. Under mødet blev det drøftet at et tredje forsøg med riste på trawl vil være meget interessant.

AnnDorte Burmeister har arbejdet hos Grønlands Naturinstitut, Nuuk i 25 år.

Der var stor fremmøde til AnnDortes reception tirsdag eftermiddag.

AnnDorte takker sin chef for talen.

AnnDorte Burmeister ombord på Adolf Jensen under en togt i 2001.

AnnDorte og programkoordinator Sofie Ruth Jeremiassen måler krabber under en togt i 2007.

Verified by ExactMetrics