Josephine Nymand bliver direktør for Grønlands Naturinstitut Udgivet 06.06.2023

Gert Mulvad, formand for Grønlands Naturinstituts bestyrelse, lykønskede Josephine Nymand
Josephine Nymand tiltræder som direktør på instituttet pr. 1. september
Klaus Nygaard har været direktør for Grønlands Naturinstitut i 30 år og har selv valgt at stoppe

Naalakkersuisut har besluttet at ansætte Josephine Nymand som ny direktør for Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut, og det blev fejret i Pinngortitaleriffik i går eftermiddag. Jose – som Josephine kaldes til dagligt –  er i øjeblikket ansat som afdelingschef for Miljø og Råstoffer i Pinngortitaleriffik, en stilling som hun har bestridt siden 2014. I Grønlands Forskningsråd – hvor Jose er forkvinde – har hun løbende arbejdet for at forankre grønlandsk forskning, samt arbejdet for at sikre, at den internationale forskning, der finder sted i Grønland, er til gavn for det grønlandske forskningsmiljø og samfund.

Gert Mulvad, formand for Grønlands Naturinstituts bestyrelse, lykønskede den nyvalgte direktør og var optimistisk.

”Jeg har jo arbejdet sammen med dig i forskningsrådet og ved, at du er dygtig, så jeg er glad både på dine og instituttets vegne”, sagde han.

Josephine Nymand er uddannet biolog og har en ph.d. fra Københavns Universitet. Josephine har arbejdet som forsker i mange år og har en ledelsesuddannelse.

“Jeg er glad for, at vi kan ansætte Josephine Nymand. Hun er dygtig og kendt både i den grønlandske og internationale forskningsverden. Hun har en stærk profil og flere års ledelseserfaring og er strategisk tænkende og god til at skabe resultater”, siger Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund.

“Desuden vil jeg takke Klaus Nygaard for sit arbejde for Pinngortitaleriffik og det grønlandske samfund. Han formåede, at være i stillingen i over 30 år og har selv valgt ikke at fortsætte i stillingen”, siger Kalistat Lund.