How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Rødfisk vokser meget langsomt Udgivet 05.06.2023

Rødfiskene vokser langsommere og langsommere jo ældrer de bliver. Det er faktisk universelt for fisk, men for rødfisk bliver det lidt ekstremt fordi de bliver så gamle. Et ret fint eksempel på det kan ses i Nuukfjorden og bunden af ameralik. Der er det de samme størrelser af rødfisk gamle rødfisk vi finder år efter år. Længdefordelingen i vores trawlsurvey med sanna har stort set ikke flyttet siden vi startede med surveyet i 2015. De rødfisk vi finder i bunden af fjorden er bare blevet 8 år ældrer siden vi startede. Da nye årgange har været sjældne både udenskærs og i fjorden betyder det at de fisk der er i bestanden er ret gamle. Det vender heldigvis nu, for siden 2020 har vi set nye store årgange af små rødfisk i både øst og Vest Grønland.

 

I figuren herunder ses hvordan størrelsen af de rødfisk vi fanget fra Sanna i Nuuk fjord og Ameralik ikke ændrer sig på 8 år. Det er formodentligt gamle rødfisk i 2015 der bare er blevet endnu mere gamle (+8år) i 2023….. Sjovt at tænke på…. Det er virkelig pentionister vi fanger når vi hiver en dybhavsrødfisk op af fjorden. Mht til Stor rødfisk så er historien formodentligt den samme, men vi får ikke nok af dem i trawlen til at der kan laves lige så fine grafer.

 

Figuren herunder viser at størrelsen af dybhavsrødfiskene ikke har ændret sig på 8 år…

 

Figuren herunder viser at der efter mange år med dårlig rekruttering endelig er nye gode årgange af rødfisk på vej til at styrke bestanden 😊

Verified by ExactMetrics