How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

8.b fra Kangillinguit vandt togt med forskerne Udgivet 27.10.2010

8.b fra Kangillinguit Atuarfia var i fredags på togt i Kobbefjorden og på arbejde i laboratorierne på Naturinstituttet sammen med forskere fra Grønlands Naturinstitut og Klimaforskningscenter. Det var præmien i Inerisaaviks lokale klimakonkurrence, som klassen vandt med en spændende og meget effektiv elsparekampagne. Kampagnen har efter blot en måned medvirket til at nedsætte skolens el-forbrug med 20.700 kWh svarende til en besparelse på omkring 33.000 kroner

Det er et fantastisk flot resultat og alle ansatte på Grønlands Naturinstitut og Klimaforskningscenter ønsker 8.b et stort tillykke og et ”på gensyn”. Vi er sikre på at nogle af jer vil springe ud som forskere en gang i fremtiden.

Dagen for præmieoverrækkelsen var i fredags d. 22/10. Klokken 08:30 gik eleverne ombord i bådene Marie Martek og Stern. Efter en kort sejlads, hvor der blev snakket natur, økosystemer og klima med forskerne, ankom de til det sted i Kobbefjorden, hvor Naturinstituttet månedligt udtager vandprøver. Her oplevede eleverne , hvordan forskerne hver måned året rundt henter vandprøver op og laver planktontræk for at få viden om de mindste organismer  i havets fødenet.

Efter et kort besøg på Naturinstituttets nye feltstation i bunden af Kobbefjorden gik turen tilbage mod Nuuk med et enkelt stop undervejs for at fange fisk til det videre laboratoriearbejde på Naturinstituttet. Med fangsten vel ombord nød eleverne en velfortjent frokostsandwich, inden vi sejlede tilbage til Naturinstituttet og dagens anden afdeling.  I laboratorierne ventede en dissektion af forskellige fisk med en snak om hvordan fisk er opbygget og lever. Laboratoriearbejdet bød også på en nærmere undersøgelse af de mikroorganismer, der blev fanget i  Kobbefjorden tidligere på dagen. Disse næsten usynlige organismer er nemlig rigtig interessante, fordi de spiller en essentiel rolle i havets fødenet.  Eleverne gik helhjertet til opgaven og fik faglig læring ind på den bedst tænkelige måde – praksis kombineret med en passende mængde teori.

Ud over Grønlands Naturinstitut og Grønlands Klimaforskningscenter har Kommuneqarfik Sermersooq, Brugsen Nuuk, Nuuk Transport, Nukissiorfiit og ABC- Boat Charter sponsoreret begivenheden og medvirket til at gøre det til en succesfuld og lærerigdag for eleverne.

For yderligere information kontakt undervisningskonsulent Lars Poort, Inerisaavik, lap [at] inerisaavik.gl , telefon: 349889

8b på feltstationen i Kobbefjorden Foto: Lars Poort

Dagens fangst bliver vejet, målt og dissekeret. Der er vist flere forskerspirer blandt 8bs elever Foto: Lars Port

Verified by ExactMetrics