How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Rejefangsterne i Vestgrønland skal ned på 120.000 tons Udgivet 17.11.2010

Biologerne anbefaler, at rejefangsterne i Vestgrønland ikke overstiger 120.000 tons i 2011. Rådgivningen ligger 10.000 tons højere end sidste år, men det er reelt en reduktion af fangsten, da de samlede fangster i 2010 forventes at blive på 137.000 tons. Rådgivningen for rejebestanden ved Østgrønland for 2011 er på 12.400 tons – det er samme rådgivning som sidste år.

Der er tre forhold, der er afgørende for at biologerne kan anbefale at Naalakkersuisut kan fastsætte en lidt højere kvote for det kommende år:

1) Nye analyser viser, at tilgangen af små rejer har været stabil fra 2008 til 2010. I 2009 var biologerne bekymrede, fordi data viste en markant nedgang i tilgangen af små rejer.

2) Biologerne har nu forbedret analysen af logbøgerne og det viser sig, at fiskeriet generelt er mere geografisk spredt og ikke nær så koncentreret på mindre områder, som man tidligere troede.

3) Torskebestanden (udenskærs Vestgrønland) er reduceret voldsomt de sidste tre år.  Når biologerne vurderer rejebestanden, benytter de en matematisk model, der også indregner de rejer torsken spiser. En lille torskebestand spiser kun få rejer og biologerne mener, at det kan forklare at rejebestanden i 2010 er på samme niveau som i 2009.

”Vi konstaterer ikke større stabilitet og heller ikke en fremgang i rejebestanden. Men vi er mindre bekymrede, da fiskernes og torskens pres på rejeresursen er mindre, end vi frygtede. Derfor er 2011-rådgivningen 10.000 tons højere end sidste år, men ellers er der ikke ændringer i, hvordan vi vurderer bestandens status” udtaler afdelingschef Helle Siegstad.

Fra rejefabrikken i Ilulissat, maj 2007 Foto: Carsten Egevang

Kontakt:

Helle Siegstad, Afdelingschef, Pinngortitaleriffik/Grønlands Naturinstitut

36 12 00 eller mail hesi[@]natur.gl

Verified by ExactMetrics