How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Grønlands Naturinstitut mærker isbjørne i Østgrønland Udgivet 25.07.2011

Forskere fra Grønlands Naturinstitut vil fra den 26. juli til d. 10.august sætte satellitsendere på isbjørne i Sydøstgrønland i områderne mellem Tasiilaq og Nunap isua/Kap Farvel.

Forskerholdet på tre fra Pinngortitaleriffik/Grønlands har fået mulighed for at operere i området, fordi man samarbejder med GEUS, De nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland, der har et skib og en helikopter i området.

Forskerholdet vil flyve langs kysterne for at spore isbjørnene. Når isbjørnene er bedøvet sætter forskerne en satellitsender på den. De maler et nummer på pelsen, for at undgå, at man fanger den igen, og for at isbjørnejægere kan se, at det er en satellitmærket bjørn. Nummeret vil forsvinde efter en måned.

Det koster det ca. 100.000,- kr. pr. bjørn, så Pinngortitaleriffik opfordrer alle jægere til at undgå at skyde de mærkede isbjørne. Sker det alligevel, ønsker Pinngortitaleriffik at blive orienteret med det samme. Man bør ikke spise kødet fra en mærket isbjørn, inden for en måned efter at den er blevet bedøvet og mærket.

Sporinger og genetiske undersøgelser af isbjørne i Østgrønland skal bl.a. afklare, om der er mere end én isbjørnebestand i Østgrønland, hvilket har betydning for at kunne beregne, hvordan fangsten påvirker bestandens eller bestandenes størrelse.

På grund af manglende data har Pinngortitaleriffiks rådgivning til Nalakkersuisut hidtil været at, der forvaltes ud fra forsigtighedsprincippet. Det vil sige tilbageholdenhed mht. kvoter, når man ikke kender antallet af isbjørne i Østgrønland. Undersøgelsen støttes økonomisk af Miljøstyrelsen i Danmark.

For yderligere information kontakt seniorforsker Erik W. Born
tlf. +45 32 83 38 25 eller mobil + 40 25 79 42 e-mail: ewb@ghsdk

Eller

Afdelingschef Fernando Ugarte tlf 36 12 42 eller e-mail: feug@natur.gl

Verified by ExactMetrics