How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Grønlandsk-canadisk partnerskab er nu i gang Udgivet 14.01.2011

Grønlands Klimaforskningscenter i Nuuk har i den forløbne uge haft besøg af ledelsen fra det canadiske forskningscenter ved University of Manitoba for at planlægge det kommende partnerskab mellem Nuuk og Winnipeg. Det er tanken at skabe en tæt integration mellem de to centre omkring en langvarig og omfattende forskningsindsats, der i første række er fokuseret omkring Baffin Bugt, men som i realiteten kommer til at strække sig over hele Canada og Grønland, et gigantisk land- og havområde.

Deltagerne fra University of Manitoba var professor Norman Halden, der er dekan ved Clayton H. Riddell Faculty of Environment, Earth and Resources, professor Dave Barber, der er leder af Centre for Earth and Observation Science (CEOS) og David Mosscrop, der er Operations Manager ved CEOS. Disse tre har på hver sit felt en lang række imponerende resultater med sig fra de seneste 20-25 år, hvor Canada har investeret massivt og vedvarende i udforskning af Arktis.

Mødet i Nuuk drejede sig både om at diskutere de overordnede rammer og praktiske detaljer for det fremtidige partnerskab, samtidig med at de canadiske ledere og medarbejdere ved Grønlands Naturinstitut og Klimaforskningscenter i Nuuk fik mulighed for at møde hinanden og fortælle om hinandens respektive arbejdsfelter.

Der er fra begge sider en række positive forventninger til det kommende partnerskab, ikke mindst fordi det ser ud til at de to centres kompetencer og erfaringer supplerer hinanden godt på en række områder. Det er tanken, at forskere og andre medarbejdere skal kunne bevæge sig frit mellem de to centre og at man vil hjælpe hinanden med kostbart videnskabeligt udstyr og logistik, således at man anvender de fælles ressourcer på en effektiv måde.

Der er naturligvis også en mængde administrative og praktiske udfordringer, der skal løses for at den fælles forskningsindsats kan fungere uhindret, herunder den omstændighed, at der fortsat ikke findes nogen direkte flyforbindelse mellem Grønland og Nordamerika; man er nødt til at rejse via Island eller Danmark.

I næste måned mødes de to ledelser igen, i Winnipeg, hvor planlægningsarbejdet fortsætter, således at et operationelt samarbejde mellem de to centre vil kunne være fuldt etableret i løbet af det næste års tid.

Fra venstre: Dave Barber, Norman Halden og Søren Rysgaard. Foto: Peter Schmidt Mikkelsen.

Verified by ExactMetrics