How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Pinngortitaleriffik sætter satellit-sendere på isbjørne i Nordvestgrønland Udgivet 28.03.2011

Et forskerhold på 4 fra Pinngortitaleriffik/Grønlands Naturinstitut vil fra den 31.marts til 20.april sætte satellit-sendere på isbjørne ud for Kullorsuaq på havisen i Qimusseriarsuaq/Melville Bugten.

Det er planen at sætte 15 halsbånd med sendere på voksne hunner, og 15 små sendere i ørerne på voksne hanner og yngre isbjørne. Forskerholdet vil flyve med helikopter over havisen for at spore isbjørnene. Når isbjørnene er mærket skriver forskerne et nummer på pelsen, for at undgå at fange den igen, og for at isbjørne jægerne kan se, at det er en satellitmærket bjørn.

Nummeret vil forsvinde efter en måned

For hver mærkning af en isbjørn koster det ca. 100.000,- kr. og derfor bør man undgå at skyde de mærkede isbjørne. Sker det alligevel, at en mærket isbjørn bliver skudt, ønsker Pinngortitaleriffik, at blive orienteret med det samme. Man bør ikke spise kødet fra en mærket isbjørn, inden for en måned efter at den er blevet bedøvet og mærket.

Isbjørnen er bedøvet under hele forløbet, hvor forskerne sætter satellitsender på og tager forskellige prøver. Senderne vil fortælle om isbjørnenes vandringer, så man får overblik over, hvor deres vigtigste opholdssteder er. De små øresendere kan virke op til et halvt år og hunnernes halsbåndsendere kan virke i flere år. Formålet er, at kortlægge isbjørnenes ruter i forhold til de felter, som er udlagt til olieefterforskning i havet i Nordvestgrønland. Oplysningerne skal indgå i vurderinger af, hvordan isbjørne eventuelt kan blive påvirket af olieefterforskningen, og måske en dag af olieudvinding.

Sidste år blev der mærket 29 isbjørne i Nordvestgrønland og 16 blev mærket i 2009.

Voksne hunbjørne får et halsbånd på, der rummer en satellitsender og batterier, som kan sende informationer om bjørnens vandringer i over et år. Foto: Kristin Laidre

Der bliver sat en lille sender i øret på hanner og yngre isbjørne. Senderen fortæller om dyrets vandringer i op til 6-8 måneder. Foto: Kristin Laidre

Verified by ExactMetrics