How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Besøg på Naturinstituttet Udgivet 26.03.2012

Som grønlandsk studerende, der forsker i grønlandsk biologi, er jeg glad for at have fået muligheden for at være på Naturinstituttet i en måned som en del af mit speciale.

Normalt foregår forskningen på Københavns Universitet på Frederiksberg, hvor afdelingen Arktisk Mikrobiologi hører til under vejledning fra Peter Stougaard.

Mit speciale omhandler bakterier fra Ikka-søjlerne i Ikkafjorden i Sydvest Grønland. Ikka-søjlerne er et unikt fænomen, som ikke er fundet andre steder i verden. På søjlerne bor der masser af organismer og heriblandt også mikroorganismer som f.eks. bakterier.

Bakterier har, ligesom alle andre levende organismer, enzymer, der er tilpasset det miljø de kommer fra. Og Ikka-søjlerne giver et ganske særligt miljø med lav temperatur og høj pH.

Enzymer der kan tåle lave temperaturer er efterspurgte i forskellige industrier. F.eks. kan enzymer fra Ikka-søjlernes bakterier nedbryde proteiner ved lavere temperaturer end de kendte enzymer.

Det er relevant for vaskepulverindustrien. Man arbejder på at udvikle vaskepulver, der virker ved lave temperaturer, så vi kan spare energi. Og det er kun ét eksempel på en process, hvor man arbejder på at finde enzymer, der fungerer godt ved lave temperaturer.

Mit projekt går ud på at finde en bakterie, der er særligt egnet til at leve ved kolde temperaturer, en såkaldt psychrofil bakterie. Denne bakterie vil blive DNA-sekventeret, så jeg kan undersøge hvilke genetiske tilpasninger bakterien har, for at kunne leve ved kolde temperaturer.

Nu har jeg pakket mit grej og er rejst til Naturinstituttet i Nuuk, for at kunne arbejde med denne grønlandske bakterie i Grønland, og lære hvad der ellers foregår af forskning her.

Jeg har været utroligt positivt overrasket over, hvor gode faciliteterne på instituttet er. Det har været nemt at komme i gang med forskningen, og alt kører som planlagt.

Mange tak til alle på Naturinstituttet for at have taget godt imod mig og for al jeres hjælp med at gøre det muligt at komme herop. Jeg håber bestemt ikke det bliver sidste gang!

/Aviaja Lyberth Hauptmann

For de interesserede, så er jeg blogger på Ingeniørens hjemmeside, hvor jeg bl.a. lige har lavet et indlæg om Naturinstituttet. Læse mere på: ing.dk/blogs/altdetgroenne

Verified by ExactMetrics