How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Edderfugle fra stenbiderfiskeriet ved Nuuk købes Udgivet 30.03.2012

Hvis du har fanget edderfugle som bifangst fra stenbiderfiskeriet ved Nuuk, så kontakt Pinngortitaleriffik. Vi køber i april måned ca. 300 edderfugle for 40 kr. pr. stk. Fuglene skal bruges for at belyse omfanget af anskydninger af ederfugle i Nuuk området  Der er givet dispensation fra fuglebekendtgørelsen fra Departementet for fiskeri, fangst og landbrug.

Betingelserne for at vi kan købe fuglene er at en række oplysninger indkommer sammen med fuglene. Det drejer sig om dato og klokkeslæt for fangsten, navn og position på fangststedet, antallet af garn, hvor mange timer garnet var i vandet, ca. dybde hvor garnene stod og typen af garn (stenbidergarn, sælgarn osv.)

Det er vigtig, at Pinngortitaleriffik modtager ALLE netfangede fugle fra en fangsttur, og ikke kun en del af fuglene.

Kontaktpersoner og modtagere af edderfugle på Pinngortitaleriffik er :

Peter Hegelund, Maia Olsen & Sofie Ruth Jeremiasen

Pinngortitaleriffik/Grønlands Naturinstitut, Tlf. 36 12 00

Formålet med indsamlingen er, at belyse omfanget af anskydninger af edderfugle i Nuuk området for at sammenligne tallene med tidligere niveauer. Anskydningsgraden i Nuuk blev undersøgt for lidt over 10 år siden og viste, at tæt på 30% af de voksne fugle fløj rundt med hagl i kroppen fra tidligere anskydninger. Siden dengang er jagttrykket faldet betydeligt og det forventes derfor også at anskydningsgraden er faldet. Da det samtidig planlægges, at udfase brugen af blyhagl i Grønland gradvist i perioden 2012 – 2014, er 2012 det rigtige tidspunkt at gøre status. Det vil sikre muligheden for om nogle år, at undersøge anskydningsproblematikken i forhold til brugen af stålhagl.

De indsamlede fugle vil efterfølgende indgå i Naturinstituttets prøvebank, hvor de vil udgøre et vigtigt materiale for andre typer af undersøgelser af edderfugle. Fuglene som blev indsamlet for 10 år siden indgår også i denne prøvebank og har været benyttet i række forskellige sammenhænge.

For yderligere information om projektet kontakt:

Seniorforsker Flemming Ravn Merkel telefon 361200 e-mail: flme@natur.gl

eller

Afdelingschef Fernando Ugarte telefon 361242 e-mail: feug@natur.gl

Ederfugle fanget i sælgarn Foto: Bo Bergstrøm

Fisker i Nuukfjorden Foto:Lars M. Rasmussen

Verified by ExactMetrics