How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Flot formidlingspris til GN forsker Udgivet 13.01.2012

Carsten Egevang, Ph.d. og forsker ved Grønlands Naturinstitut modtog tidligere i dag Grønlands Selvstyres Miljø – og Naturpris. I sin tale ved overrækkelsesceremonien i de smukke lokaler i Grønlands Repræsentation på Islands Brygge i København lagde Landsstyremedlem Anthon Frederiksen vægt på Carsten Egevangs meget brede formidling af sin forskning og sine naturfotos.

Carsten udkom i november med fotobogen Grønland – dyrenes og menneskenes land. ”Som fotograf er jeg naturligvis glad og stolt over den flotte modtagelse min bog har fået. Men som forsker er det en hjertesag for mig, at mine og mine kollegers resultater bliver formidlet bredt,” smiler Carsten Egevang. ”Det er jo i min egenskab af forsker i dyrenes adfærd og mit arbejde ved Grønlands Naturinstitut med at indsamle informationer om fuglebestandene, at jeg befinder mig 1-2 måneder om året på f.eks. Sandøen i Nordøstgrønland og på Grønne Island i Diskobugten. Det giver mig nogle helt unikke betingelser for mine fotos og det er vigtigt for mig at understrege, at fotoarbejdet er en sidebeskæftigelse i forskningen og egentlig startede for at dokumentere arbejdet. Men når vi som forskere er på feltarbejde lærer vi dyrenes vaner grundigt at kende og kan planlægge nogle optagelser, der slet ikke er mulige for en turistfotograf – amatør som professionel ”

Carsten Egevangs studie af havternens træk fra Grønland til Antarktis og retur igen til ynglepladserne i Grønland gik verden rundt i januar 2010, bl.a. fordi Carsten havde konstrueret hjemmesiden www.arctictern.info og tilrettelagt formidlingen af resultaterne om havternens træk, så den var let tilgængelig for alverdens journalister. Det har efterfølgende resulteret i et internationalt samarbejde med museer og en række naturformidlings sites. Hvis man besøger Experimentariet i København kan man bl.a følge havternens verdensrekordlange træk på en mandshøj interaktiv globus, der også formidler viden om havstrømme, vulkansk aktivitet og meget andet.

”Det er selvfølgelig forskningen og den kreative proces, der ligger i at stille og få svar på spørgsmål, der driver værket. Men for mig har forskning i høj grad også et praktisk sigte. Grønlands Naturinstitut har bl.a. til opgave at rådgive Grønlands Selvstyre i deres forvaltning af de levende resurser. Når jeg har været på feltarbejde og optalt en fuglebestand, så indgår den viden jeg har skaffet i et forvaltningsarbejde, der gavner både bestandens trivsel og de mennesker, der har bestanden, som levebrød. Det er et yderst tilfredsstillende arbejde,  især når vi lykkes med at videreformidle den viden  til de mennesker, der bruger naturen, men ikke har nogen uddannelsesmæssige forudsætninger for at læse det sprog vi som videnskabsfolk og forvaltere kommunikerer med. Det er vigtigt at huske brugerne, ” påpeger Carsten Egevang.

Grønlands Naturinstitut ønsker Carsten tillykke med prisen og glæder os til fortsat at nyde godt af hans kreativitet og formidlingslyst. Carsten Egevang arbejder for tiden med at opbygge en web-portal, der skal formidle de sporingsstudier med bl.a satellitsendere og andre typer af mærkning Grønlands Naturinstitut udfører.

Anmeldelse af fotobogen: Grønland – Dyrenes og menneskenes land. af Carsten Egevang.

Carsten Egevang parat med kameraet midt i en koloni søkonger – en situation han i sin bog beskriver som en totaloplevelse af natur, der ikke kan beskrives i ord og billeder Foto: Marie Frandsen

Polarræven beskrives i bogen som ”overlevelsens mester” Foto: Carsten Egevang

Verified by ExactMetrics