How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Grønlands Klimaforskningscenter samler trådene Udgivet 16.11.2013

Billede: Deltagere ved Klimacentrets årsmøde. Foto: Peter Schmidt Mikkelsen

Skrevet af:  PeMi

Det var en imponeret Nick Nielsen, minister for forskning, der åbnede den afsluttende samling i Grønlands Klimaforskningscenter.

”I Naalakkersuisut (Grønlands Selvstyre) er vi meget stolte af, at I fra Klimaforskningscenteret på bare ganske få år har formået at etablere et internationalt anerkendt klimaforskningscenter i Grønland. I har opbygget en forskningsplatform med fuldtidsansatte professorer, forskere, studerende og et stort netværk af tilknyttede forskere og studerende,” sagde Nick Nielsen.

Mere end 60 forskere fra mere end 15 forskellige lande var samlet i Nuuk for at drøfte resultaterne af en målrettet forskningsindsats under klimaforskningscenteret, der har haft base på Naturinstituttet i Nuuk.

Grønlands Klimaforskningscenter er et tværvidenskabeligt center med fokus på effekter af klimaændringer på den arktiske natur og de arktiske samfund. Mere end 20 projekter er igangsat under forskningscenteret , der har sat fokus på  alle aspekter fra processer i havis, over havstrømme til forandringer i fiskeri og levevilkår for den arktiske befolkning.

Direktør for Naturinstituttet, Klaus Nygaard, kaldte også klimacenteret for en ”dundrende succes”, og pegede på den kolossale værdi resultaterne fra forskningsprojekterne har og får – ikke bare for det grønlandske samfund; men for hele Arktis.

Natuk Lund Olsen fortæller om sit PhD forskningsprojekt om grønlandsk mad. Foto: Peter Schmidt Mikkelsen

Forskningsminister Nick Nielsen, understregede, at han var meget imponeret over indsatsen, kunne også oplyse at Selvstyret netop har vedtaget en Forskningslovning – den første af sin art i Grønlands historie. Dette skridt vil forhåbentlig sammen med en række andre tiltag muliggøre en videreførelse af de mange forskningstiltag, der er igangsat under klimacenteret.

De mange forskere drøftede muligheder for fremtidige indsatsområder inden for den arktiske forskning og et fælles notat til danske og grønlandske beslutningstagere blev udarbejdet.

Verified by ExactMetrics