How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Miljø- og uddannelsesområdet er næste pejlemærker Udgivet 06.02.2013

Grønlands Naturinstituts bestyrelse har netop vedtaget instituttets nye strategiplan frem til 2017. Udover instituttets kerneopgaver har bestyrelsen sat sig nye mål, der primært ligger på uddannelses- og miljøområdet.

Instituttet er godt i gang med at opbygge kompetencer indenfor videnskabelige miljøundersøgelser og vurderinger. Det sker i takt med, at miljøopgaverne i relation til råstofaktiviteter og landbaseret industri stiger i disse år. Grønlands Naturinstitut vil derfor oparbejde så meget ekspertise på området, så instituttet kan hjemtage ansvaret med miljøundersøgelserne, der i dag løses af DCE- Nationalt Center for Miljø og Energi under Aarhus Universitet. DCE er i dag hovedrådgiver overfor Naalakkersuisut i miljøspørgsmål, hvor Grønlands Naturinstitut fungerer som underrådgiver og den rolle skal gerne byttes om i fremtiden.

Instituttet vil også udvikle sig til at indgå i naturvidenskabelig undervisning på universitetsniveau, så tilgangen af naturvidenskabeligt uddannede med grønlandsk forankring kan sikres. Målet er at opbygge en naturvidenskabelig uddannelse i Grønland i stil med ARTEK-modellen, men hvor såvel grunduddannelsen som overbygningsdelen for en stor del forløber i Grønland. Grønlands Naturinstitut har allerede indgået en formaliseret samarbejdsaftale med universiteter nationalt og internationalt for at kunne udvikle dette.

”En spændende kurs for Grønlands Naturinstitut er sat. Instituttet har formået, at have fokus på de rigtige samfundsmæssige behov, der har været siden hjemtagelsen af Instituttets arbejdsområder. Først var det at tilvejebringe en videnskabelig grundlag for en bæredygtig udnyttelse af de levende ressourcer, derefter var det fokus på klimaområdet og nu drejer det sig om miljøområdet. På uddannelsesområdet vil vi gerne bidrage med vores del, nu hvor det videnskabelige niveau på Grønlands Naturinstitut er så robust”, siger bestyrelsesformand for Grønlands Naturinstitut, Gert Mulvad.

Bestyrelsen noterer med tilfredshed, at samtlige mål i den forrige strategiplan er blevet nået. Fokusområderne i den forrige strategiplan var udvidelse af faciliteter og opbygning af Klimaforskningscenter samt udskiftning af instituttets gamle undersøgelsesskib ”Adolf Jensen”, som blev erstattet med skibet ”Sanna” i 2012.

Læs den nye strategiplan for perioden 2013-2017 her.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Formand for Bestyrelsen, Gert Mulvad på tlf. +299 483253

Verified by ExactMetrics