Palmer og kranier i Grønlands Naturinstitut Udgivet 24.06.2013
Skrevet af: Mikv
Naturvidenskabelig forskningshistorie i Grønland fra 1768 frem til i dag krydret med kunstværker af den unge kunstner Bolatta Silis-Høegh og den respekterede, nu afdøde kunstner Anne-Birthe Hove. Ikke at forglemme den fascinerende plankton-sky, der er sat op for at understrege vigtigheden af den nedre fødekædes betydning for alt levende i havet.
Spændvidden i Grønlands Naturinstituts nye permanente udstilling er stor. Der er meget at blive klog på – lige fra klimatidslinjen, der fortæller, hvordan klimaet har udviklet sig i Grønland fra år 0 til den første naturvidenskabelige forskers bedrifter i Grønland og de såkaldte Tjalfe-ekspeditioner i 1908 og 1909. Disse undersøgelser lagde grundlaget til Grønlands vigtigste erhverv, fiskeriet. Og ja, der er både palmer og kranier at se i udstillingen. Hvorfor lige de er med, vil den nysgerrige besøgende i Grønlands Naturinstitut finde ud af ved hjælp af en forklarende pjece til udstillingen.
Den farverige og bredtfavnende udstilling med titlen ”Paasisaqarusuppunga – Science & Society” blev officielt indviet af Grønlands Naturinstituts direktør, Klaus Nygaard, den 20. juni 2013.
Udstillingen er internationalt funderet og er opsat i to sprog, grønlandsk og engelsk. Grønlands Naturinstitut modtager årligt over 1000 besøgende, hvoraf en pæn del er udenlandske gæster. Gæsterne vil have mulighed for at se en stor del af instituttet, i og med at udstillingen er struktureret på en sådan måde, at man kommer rundt i bygningen.
For yderligere oplysninger, kontakt:
Direktør Klaus Nygaard på tlf. +299 361200.