How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Undersøgelse af havisen ved Nuuk 2013 Udgivet 06.06.2013

Billede: Ryan Galley studerer saltlage transporten i havisen. Foto: Nicolas Xavier-Geilfus

Skrevet af:  Peter Schmidt Mikkelsen / Brent Else

I forbindelse med at Arctic Science Partnership (ASP) holdt sit første møde i november 2012 blev der udviklet en ambitiøs plan for at sende et internationalt team af forskere til Nuuk området, bl.a. for at studere havisen. Hvorfor var det ambitiøst? Det var det fordi vi kun havde fire måneder til at organisere det! Med deltagere fra tre lande og fire forskellige institutioner ville det vil være en hård test for den nye partnerskabsaftale.

Alex Hare, Odile Crabeck og Karley Campbell indsamler iskerner til undersøgelse af havisens kemi og biologi. Foto: Nicolas Xavier-Geilfus

Heldigvis gik den indledende organisering af projektet ganske glat. Partnerskabets administrations- og logistik-teams i Canada, Grønland og Danmark arbejdede effektivt sammen med forskerne om at organisere shipping, rejser, indkvartering og feltlogistik. Før vi vidste af det, vi var på vej til Nuuk, velforberedte (troede vi) for at starte vores forskning. Det viste sig imidlertid, at vi ikke var helt klar til de udfordringer, som knytter sig til at arbejde i Grønland!

Aflæsning af båd på prøvetagningsstedet. Foto: Nicolas Xavier-Geilfus

I første omgang forhindrede et usædvanligt varmt vejr dannelse af havis i Kangerluarsunnguaq (Kobbefjord), fjorden som vi oprindelig havde besluttet at arbejde i. Efter et par dage hvor vi havde trodset den tynde is, besluttede vi at finde et nyt sted at arbejde. Vi tilbragte en dag med at rekognoscere op og ned langs kysten, og fandt til sidst stabil havis i ​​Kanajorsuit fjorden, en lille bifjord til Nuup Kangerlua (Godthåbsfjorden). Dette sted var heller ikke uden udfordringer – en konstant strøm af isbjerge gjorde til tider adgangen til fjorden vanskelig (og fangede os faktisk i fjorden en eftermiddag), og vedvarende varmt vejr fik os til at spekulere på, hvordan isforholdene ville udvikle sig på stedet. Ikke desto mindre, og med hjælp fra Klimacentrets erfarne personale, var vi i stand til at gennemføre de fleste af vores forskningsmål, og afslutte en vellykket feltsæson.

Fei Wang, Lorenz Meire og Ivali Lennert indsamler prøver fra et isbjerg. Foto: Nicolas Xavier-Geilfus

Havis forskerholdet bestod af Brent Else, Karley Campbell, Odile Crabeck, Ryan Galley, Alex Hare, Marcos Lemes, Fei Wang, og Nicolas-Xavier Geilfus fra Centre for Earth Observation Science (CEOS) ved University of Manitoba; Jody Deming og Shelley Carpenter fra University of Washington, Heidi Sørensen fra Grønland Klimaforskningscenter (GCRC) og Søren Rysgaard, der repræsenterer både CEOS, GCRC og Arktisk Center (ARC) ved Aarhus Universitet. Carl Isaksen og Ivali Lennert fungerede som programkoordinatorer under feltprojektet og havde en stor andel i projektets succes. Forskningsprogrammet omfattede en bred vifte af emner, herunder havisens kemi og biologi, hvordan drivhusgasser transporteres i havis, og interaktioner mellem havis og havvand. Feltarbejdet fandt sted fra begyndelsen af ​​marts til midten af ​​april.

Brent Else

Winnipeg, MB

4 jun 2013

Verified by ExactMetrics