How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Klimaet tvinger os til at handle Udgivet 06.06.2014

Billede: AACA seminar deltagere fra Grønland, Danmark, Norge og Canada. Foto: Peter Schmidt Mikkelsen

Skrevet af:  PeMi

Omfattende klimaændringer er en kendsgerning, som utallige videnskabelige rapporter har påvist og understreget igennem de seneste mange år. Det er varmere i Sydvestgrønland, end vi har set de sidste 200 år, og størstedelen af opvarmningen skyldes menneskelig aktivitet. Men hvad skal vi stille op med, at klimaet udfordrer os, eller at menneskeheden ligger, ”som den selv har redt”?

Grønland, og Arktis i det hele taget, er udfordret på mange planer, og flest mulige sektorer skal involveres i den måde, vi alle må holde trit med de voldsomme ændringer, der allerede finder sted.

Det er omdrejningspunkterne for et seminar, der afholdes i Grønlands Naturinstitut i disse dage under et fælles grønlandsk-canadisk projekt, kaldet AACA – Adaptation Actions for a Changing Arctic, tilpasning til Arktis i forandring. AACA er et nyt projekt under Arktisk Råd, som vil samle eksisterende viden og målrette den til beslutningstagere på regionalt niveau.

Seminaret er det officielle startpunkt for AACA-projektet i Grønland, hvor AACA-medarbejdere fra Grønland, Canada, Danmark og Norge mødtes med interessenter fra forskellige sektorer i Grønland. Repræsentanter fra råstof- og fiskerisektoren, interesseorganisationer som ICC, KNAPK og GA samt Selvstyret blev gennem seminaret inddraget i projektet, der er planlagt til at løbe frem til 2017. I de kommende år påregnes der løbende målrettede seminarer med interessenter. Det første af slagsen blev holdt i marts 2014 med KANUKOKA´s planlæggere og teknikere i Qaqortoq.

Interessentgrupperne spiller en vigtig rolle i projektet som både målgruppe og bidragydere. Således blev interessentgruppers input til seminaret diskuteret i forhold til, hvordan de kunne indarbejdes i den kommende rapport.

AACA-projektet er inddelt i tre arktiske områder: Bering Strædet/Beaufort Sea og Chukti-området, Barents-området og endelig Davis Strædet/Baffin Bugt-området. Det sidste område er et fælles grønlandsk/dansk og canadisk projekt.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kst. Afdelingschef for Klimacentret i Grønlands Naturinstitut Malene Juul Simon på tlf. 361200 eller email: masi@natur.gl

Verified by ExactMetrics