How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik hånd i hånd Udgivet 22.05.2014

Billede: Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik danner fælles front for at højne uddannelses- og forskningmuligheder i Grønland. På billedet ses direktør i Pinngortitaleriffik, Klaus Nygaard og rektor i Ilisimatusarfik, Tine Pars. Foto: Pinngortitaleriffik.

Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik går nu sammen om at arbejde for at løfte uddannelses- og forskningsmulighederne i Grønland. Institutionerne inviterer andre institutioner til at være med til at skabe et egentligt campus-område med nye uddannelsesretninger, som også kan tiltrække mere forskning og viden. Omdrejningspunktet bliver området ved Ilimmarfik og Pinngortitaleriffik.

Målet med en campus er en bedre udnyttelse af institutionernes faciliteter, kompetencer og viden i et fremtidigt fælles studie-, forsknings- og formidlingsmiljø. Her kan de enkelte institutioner drage godt af den merværdi, der ligger i et fælles samarbejde frem for at stå alene.

Pinngortitaleriffik og Ilisimatusarfik har påbegyndt opgaven med en nyligt indgået aftale om at styrke samarbejdet mellem de to institutioner. En vigtig opgave bliver at vise omverdenen, at det både er strategisk fornuftigt og en god investering at investere i samarbejde om uddannelse og forskning i Grønland.

”Vi er enige om, at det er nødvendigt at invitere andre universiteter og forskningsinstitutioner ind i et fællesskab for at skabe størst mulig samfundsmæssig gavn for Grønland og det arktiske samfund”, siger rektor Tine Pars, Ilisimatusarfik.

Grønland indtager en unik position i Arktis ved at være et samfund, der har egne egentlige forskningsinstitutioner og højere læreanstalter med fastboende forskere og lærerstab. Der er derfor gode muligheder for udenlandske institutioner for at opnå synergi gennem et samarbejde.

”Behovet for helhedsorienteret forskning stiger i disse år. Det kræver en stigende grad af samarbejde på tværs af videnskabelige grene, hvor også den menneskelige dimension skal inddrages. Det dansk-grønlandske Klimaforskningscenter, der er etableret i Nuuk, er et godt eksempel på fremtidens helhedsforskning, og det vil vi gerne skabe mere af” siger direktør, Klaus Nygaard, Pinngortitaleriffik.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Direktør i Pinngortitaleriffik Klaus Nygaard på tlf. +299 361200 eller rektor i Ilisimatusarfik Tine Pars på tlf. +299 385602.

Verified by ExactMetrics