How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Kulturnat 2015 Udgivet 28.01.2015

Billede: Levende bunddyr fra Godthåbsfjorden.

Igen i år blev Kulturnatten noget af et tilløbsstykke for Grønlands Naturinstitut. Trækplastrene var ikke hentet udenlands, men fra havet omkring Grønland – bl.a. nye fiskearter som makreller, blåhvilling og sild, der i disse år gæster vores farvande, og mere usædvanlige ting som haj-æg og havlampretter.

Hele huset emmede af liv, og der blev fortalt om marsvin og rensdyr, eller man kunne på egen hånd høre, at havet er fyldt med lyde af sæler og hvaler og nogle gange også af seismiske kanoner.

Gæster studerer bunddyr fra Pâmiuts trawlslæb.

Fisk ses helst på en skærm.

Morten Birch Larsen demonstrerer oliespild

Afdeling for Miljø og Råstoffer viste mulighederne for at inddæmme et olieudslip og for at få olien væk fra havoverfladen, så skaden begrænses. Olien var i dagens anledning erstattet med en blanding af madolie og kakao, som til forveksling ligner den ægte vare. Ingen gik fra afdelingens “hav i et vandfad” uden at have en dybere forståelse af tingene.

Længere oppe ad gangen havde Afdeling for Fisk og Skaldyr et stort kar med frisk havvand og spillevende søpindsvin, kammuslinger og krabber. Der blev med rund hånd delt ud af de “farlige” dyr – og slikkepinde til dem, der turde holde.

GEUS’ geologer blev flittigt besøgt af folk med sten og grus i poser, og alt blev vendt og drejet af geologerne, som desværre heller ikke i år konstaterede guld i nogen af poserne.

I alt 963 personer – heriblandt mange børn – lagde vejen omkring Naturinstituttet, og mange besøgte caféen og bidrog til de hjemløse i Nuuk. Det var både vi og de hjemløse, som passede caféen, glade for!

Verified by ExactMetrics