Overvældende international interesse for en videnskabelig artikel fra Grønlands Naturinstitut Udgivet 19.04.2015
Skrevet af: PeMi
En videnskabelig artikel om arktiske havpattedyr i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Conservation Biology blev i sidste måned modtaget med overvældende international interesse og bevågenhed. Artiklen, der gør status over de ikoniske arktiske havpattedyr, har seniorforsker Kristin L. Laidre fra Grønlands Naturinstitut som hovedforfatter. Afdelingschef Fernando Ugarte fra instituttets Afdeling for Pattedyr og Fugle samt isbjørneforsker Erik W. Born, som i mange år har arbejdet på instituttet, er medforfattere sammen med en lang række forskere fra Norge, Rusland, USA og Canada.
Ud af de i alt 1.257 videnskabelige artikler offentliggjort i Conservation Biology rangerer artiklen som den 6.-mest citerede artikel, når man ser på antallet af citationer, referencer, gennemlæsninger på internettet og offentliggørelser i sociale medier og nyheder. Dermed rangerer artiklen som en af de absolut mest citerede og delte videnskabelige artikler på verdensplan blandt artikler udgivet siden marts 2015.
Holdet bag seniorforsker Kristin L. Laidre modtog midler fra blandt andre Miljøstyrelsens Dancea-program og NASA til opdatering af deres rådgivning i den store rapport Arctic Biodiversity Assessment, der blev offentliggjort sidste år. Artiklen følger op på de videnskabelige råd, der blev afgivet i Arctic Biodiversity Assessment, og indeholder som noget nyt opdaterede analyser af havisens udvikling i Arktis.
På instituttets hjemmeside bringer vi den amerikanske freelancejournalist Virginia Gewin’s artikel om den videnskabelige artikel, som blev bragt i det anerkendte tidsskrift Science Magazine. Et link til National Geographic’s udgave er også at finde der.
Grønlands Naturinstitut har afgivet et notat vedrørende artiklens indhold til Grønlands Selvstyre. Det kan læses på instituttets hjemmeside.
For yderligere oplysninger, kontakt:
Chef for Afdeling for Pattedyr og Fugle, Fernando Ugarte, tlf. +299 361200 ell. email: feug@natur.gl