How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Grønlands Naturinstitut arbejder for samfundet Udgivet 11.11.2016

Debatten om forvaltningen af Grønlands levende ressourcer har i den seneste tid været meget ophedet og følelsesladet, og debatkulturen er sunket til et lavpunkt med trusler mod personalet i Grønlands Naturinstitut. Bestyrelsen for Grønlands Naturinstitut tager kraftig afstand fra dette, og opfordrer til en mere sober og konstruktiv debat. Det er blevet fremført, at Grønlands Naturinstitut har egne interesser i naturbeskyttelse, men dette er ikke rigtigt. Grønlands Naturinstituts rolle er at rådgive Selvstyret på et videnskabeligt grundlag uafhængigt af såvel erhvervsmæssige, politiske og naturbeskyttelsesmæssige interesser. Instituttets resultater og rådgivning har stor indflydelse og betydning for det grønlandske samfund, men det er vigtigt at understrege, at formålet er at få det bedst mulige vedvarende udbytte for samfundet af naturens ressourcer.

“Grønlands Naturinstitut arbejder ikke for naturen, men for samfundet, og skal rådgive om en bæredygtig udnyttelse, der skal sikre erhverv og velfærd både nu og fremover”, udtaler bestyrelsesformand Gert Mulvad.

Udtalelsen kommer i forbindelse med det seneste møde i Grønlands Naturinstitut bestyrelse, og bestyrelsesformanden får politisk opbakning fra Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug, Suka K. Frederiksen.

“Grønlands Naturinstitut er en uafhængig forskningsinstitution med rådgivningsforpligtigelse overfor Naalakkersuisut og samfundet. Det skal vi værne om, og uanset uenighed om eksempelvis kvoterne må vi holde en god tone. Det er ikke Grønlands Naturinstitut, der fastsætter kvoterne, det gør vi i Naalakkersuisut”, fastslår Naalakkersuisoq for Natur Suka K. Frederiksen.

For yderligere informationer, kontakt:
Formand for bestyrelsen for Grønlands Naturinstitut, Gert Mulvad. E-mail gm@peqqik.gl

Verified by ExactMetrics