How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Vigtig dansk-grønlandsk forskningsaftale underskrevet Udgivet 09.06.2016

På billedet: Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Nivi Olsen og den danske Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs underskriver en aftale, der sikrer den fortsatte fremtid for Grønlands Klimaforskningscenter og forskeruddannelserne i Grønland. Foto: GN

Skrevet af:  PeMi

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen, mødtes sidste torsdag i Nuuk med den danske Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, som er på besøg i Grønland i disse dage. I den forbindelse underskrev de to ministre en aftale, der sikrer den fortsatte drift af Grønlands Klimaforskningscenter ved Naturinstituttet. Samtidig blev aftalen om videreførelse af en ordning for finansiering af et antal Ph.d.- og postdoc stipendier underskrevet. Aftalen indebærer en bevilling fra dansk side på cirka 9 mio. kr. årligt.

”Aftalen er meget vigtig for fastholdelsen af et stærkt dansk-grønlandsk forskningssamarbejde og for den videre opbygning af arktisk forskningskompetence”, siger direktør for Naturinstituttet, Klaus Nygaard.

Ud over drøftelser på det politiske niveau besøgte ministerkollegerne sammen Naturinstituttet, Klimaforskningscenteret og Ilisimatusarfik. Den danske minister fik herunder en indføring i forholdene for forskning og videregående uddannelser i Grønland samt et grønlandsk indspil til arbejdet med en strategi for dansk arktisk forskning, som forventes færdig i løbet af 2016. De to institutioner lagde vægt på vigtigheden af danske og andre udenlandske forskeres tilstedeværelse i Grønland og styrkelse af et kontinuerligt samarbejde vedr. uddannelse og forskning. Dagen afsluttedes med en sejltur i Godthåbsfjorden, hvor Klimaforskningscentret demonstrerede sit arbejde med marin forskning.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs blev indført i Grønlands Naturinstituts opgaver og blev vist rundt i instituttet af direktør Klaus Nygaard. Foto: GN

For yderligere informationer, kontakt:

Direktør for Grønlands Naturinstitut Klaus Nygaard på tlf. +299 36 12 00.

Verified by ExactMetrics