How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Ny udklækket biolog får tildelt ”Jonathan Prisen” Udgivet 16.02.2017

Mala Broberg, der i dag forsvarede sin kandidatgrad i biologi fra Aarhus Universitet, har fået tildelt Jonathan Motzfeldts Fondens “Jonathan Pris” 2016 på 50.000 kroner. Tildelingen af prisen skete under en reception i Grønlands Naturinstitut, hvor Mala Broberg blev fejret som den første kandidat i biologi, som blev eksamineret i Grønland. Mala Broberg forsvarede sit speciale fysisk i Grønlands Naturinstitut.

Formanden for Jonathan Motzfeldts Fond, Karen Motzfeldt, redegjorde bevæggrundene bag tildelingen af prisen til biolog Mala Broberg med en tale:

“Kære alle sammen.

Jeg hedder Karen Motzfeldt, og jeg står her i dag i min egenskab som formand for Bestyrelsen for Jonathan Motzfeldts Fond, og jeg har taget min bror, Claus, med. Vi har glædet os meget til i dag.

Vores far, Jonathan Motzfeldt, oprettede en pris – en humørpris kaldte han det dengang, og prisen skulle med far’s egne ord tjene modtageren til opmuntring.

“Jonathan Prisen” uddeles hvert år til én (eventuelt flere) – fortrinsvis unge mennesker – som har gjort en ganske ekstraordinær indsats, eller som har ganske exceptionelle evner eller talent. Prisen for år 2016 har måttet vente lidt på grund af noget logistik.

Bestyrelsen for Jonathan Motzfeldts Fond har besluttet, at Jonathan Prisen 2016 (tidligere “Jonathan Motzfeldts humørpris”) på kr. 50.000 kr. tildeles Mala Broberg, Biolog ved Grønlands Naturinstitut / Pinngortitaleriffik.

Bevæggrund
Mala Broberg er netop i dag blev kandidat som biolog. Mala Broberg startede sine studier ved Århus Universitet, men besluttede på et tidspunkt at holde pause og vende tilbage til Grønland for at arbejde som studentermedhjælper ved Grønlands Naturinstitut / Pinngortitaleriffik.

Da Grønlands Naturinstitut / Pinngortitaleriffik i 2015 startede rammen om en naturvidenskabelig uddannelse med kurser på kandidatniveau, som er et samarbejde der er udviklet med Ilisimatusarfik og danske universiteter, fik Mala Broberg vakt fornyet interesse for sit studie, og endte med topkarakterer efter semestret. Siden har Mala Broberg lavet sit speciale og er i dag blevet kandidat.

Mala Broberg er derudover en ivrig jæger, og viser derved at der ikke er noget modsætningsfyldt i at være biolog og arbejde med bæredygtighed, og samtidig udnytte naturens rigdomme. Mala bliver beskrevet som “en virkelig kernegut”, med en meget positiv energi, som også har været afgørende for at Mala Broberg har kunnet fuldføre studiet. Det har også været godt med en mandlig rollemodel blandt de mange dygtige kvinder, som udgør flertallet blandt de biologstuderende.

Herhjemme lever vi i mange relationer og afskygninger med, i og af naturen. Udnyttelse og beskyttelse af naturen er ikke hinandens modsætninger, men er hinandens forudsætninger, og der er brug for biologer og andre kandidater fra den naturvidenskabelige uddannelse med ekspertise i Arktis.

Bestyrelsen håber, at denne opmuntringspris ikke alene skaber opmærksomhed om en udholdende og positiv grønlandsk kandidat fra naturvidenskaben, men også opmærksomhed om ambitiøse og spændende uddannelsesmuligheder ved Grønlands Naturinstitut / Pinngortitaleriffik.

Verified by ExactMetrics