How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Grønlandsk ph.d-studerende udpeget som ”Indigenous fellow” Udgivet 11.05.2020

Sascha Schiøtt, der er i gang med sit Ph.d.-projekt, er en af to, som er blevet udpeget af den internationale arktiske videnskabskomite (IASC).

Sascha Schiøtt er netop blevet udpeget som ”Indigenous fellow” i IASC (International Arctic Science Committee), det betyder at hun nu er en del af en komité, der arbejder for at opfordre til og promovere samarbejde mellem alle de lande, der laver forskning i de arktiske regioner.

Sascha er glad for at blive udpeget som ”Indigenous fellow”, hvor hun får muligheden for at have større indflydelse på komitéens beslutninger.

– IASC arbejder også for at de oprindelige folks viden bliver anset mere på lige fod med forskernes viden, derfor vil jeg arbejde for at fremhæve viden fra grønlændere og få større indflydelse på det område, siger Sascha, der også understreger at flere døre vil åbne sig for hende nu, hvor hun er en ”indigenous fellow”.

Sascha Schiøtt er i IASC-arbejdsgruppen ”Marine Working Group”, der fokuserer på forskning relateret til havet. Hendes ekspertise er arktiske marine økosystemer.

– I gruppen kan vi samarbejde, dele viden og tale sammen om at afsøge mulighederne omkring hver vores forskning, fortæller Sascha, der blev kandidat i biologi for tre år siden og blev efterfølgende ansat på Grønlands Naturinstitut.

IASC er en ikke-statslig organisation, hvor enhver ph.d.- eller postdoc-forsker fra et IASC-medlemsland kan ansøge. Kravet er, at man har videnskabelige kvalifikationer inden for et relevant felt som en af organisationens arbejdsgrupper fokuserer på.

Sascha er på nuværende tidspunkt i gang med sit ph.d.-projekt, hvor hun undersøger økosystemet i Ilulissat Isfjord. Hun har lige bestået sin midtvejseksamen ved Århus Universitetet, der er tilfredse med hende statusrapport, mundtlige præsentation og undersøgelse, samt arbejde indtil videre. Der er ikke tvivl om at hun er på rette vej til at kunne færdiggøre sin ph.d.

Sascha Schiøtt er en af to, som er blevet udpeget som ”Indigenous Fellow” i år. Den anden er Enooyaq Sudlovenick fra Nunavut.

Verified by ExactMetrics