How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Ny bog om klimaforskning i Nuup Kangerlua Udgivet 28.08.2020

Ingen andre steder i verdenen bliver der indsamlet et så stort og sammenhængende dataset om Arktiske forhold som i Nuup Kangerlua. Grønlands Klimaforskningscentrets arbejde præsenteres nu i den populærvidenskabelige bog: Nuup Kangerlua – udforskning af en arktisk fjord.

Klimacentrets forskning blev i dag sendt på gaden i Nuuk. Udgivelsen af den nye bog ”Nuup Kangerlua udforskning af en arktisk fjord” blev fejret på Klimaforskningscenteret med grønlandsk proviant i anledning af klimaforskningscenterets 10 års jubilæum.

”Bogen gør forskningen levende og læseren føler at hun kommer med forskerne på feltarbejde. Vi er rigtigt glade for at bogen nu er en realitet”, fortæller konstitueret Chef for Klimaforskningscentret ved Grønlands Naturinstitut, Mie H.S. Winding.

Bogen står på skulderene af centrets forskere, der har leveret et stort bidrag med faglig viden og billeder fra deres arbejde i og omkring fjorden bag Nuuk.

Gennem godt 10 år har Klimaforskningscentret lavet en målrettet forskningsindsats i Nuup Kangerlua, der har afsløret nogle af de mange vigtige sammenhænge, der er i et kompliceret økosystem som Nuup Kangerlua. Og Nuup Kangerlua er nu den bedst undersøgte arktiske fjord på kloden.

Konstitueret chef for Klimaforskningscentret Mie H.S. Winding holdte en velkomsttale. Foto: Grønlands Naturinstitut.

En bog for alle

Bogen fortæller med levende ord og billeder om centerets arbejde og highlighter noget af den enorme mængde viden, der er resultatet af forskningen i fjorden.

Det handler om det usynlige liv, der er grundlaget for hele økosystemet i Nuup Kangerlua, hvordan gletsjerne er afgørende for mængden af fisk i fjorden, havisens rolle som kuldioxidpumpe, masser af torsk, hvaler og et liv på havbunden, de færreste forestiller sig. De enkelte kapitler kan læses uafhængigt af hinanden, imens hele bog giver et samlet billede af de vigtigste biologiske og oceanografiske processer i fjorden bag Nuuk.

Bogen tager også læseren med forskerne på arbejde og handler både om nye opdagelser og om forskernes metoder. Hvad ligger der egentlig bag de videnskabelige resultater, der er nutidens bedste bud på objektiv viden om miljøet i Arktis? Hvad sker der i laboratoriet? og i felten?

På gaden i Nuuk – og i resten af verdenen

Alle der bruger fjorden kender til naturen omkring den og formålet med bogen ”Nuup Kangerlua” er at give enhver, der har interesse for arktisk natur, et indblik i hvordan og hvorfor alle ting hænger sammen i de grønlandske fjorde. Bogen udkommer derfor både på grønlandsk, dansk og engelsk og bliver solgt her i Nuuk i Atuagkat, i Brugsenii og på Nationalmuseet. Den kan også købes hos udvalgte danske boghandlere og bestilles online.

Håbet er, at bogen vil få mange til at forstå, hvorfor det er vigtigt at undersøge alle dele af økosystemerne omkring Grønland og måske endda være inspiration for næste generation af grønlandske forskere.

Forfatterne Signe Høgslund er biolog og forsker og Peter Bondo Christensen er biolog og journalist. Foto: Grønlands Naturinstitut.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Konstitueret Chef for Klimaforskningscentret Mie H.S. Winding på tlf. +299 361200 eller mail: miwi@natur.gl

Verified by ExactMetrics