How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

David og Maia i Aasiaat Udgivet 29.06.2021

I disse dage undersøges havbunden ved Aasiaat

Biologerne David Blockley og Maia Olsen fra Grønlands Naturinstitut undersøger i disse dage havbunden ved Aasiaat. Deres undersøgelser er en del af projektet ”Greenland Rising” og en fortsættelse af kollegerne Karl Zinglersens og Aqqaluk Sørensens arbejde.

Men vejret udfordrer! Det er nemlig svært at følge planerne, når blæst og bølger er i vejen. David Blockley fortæller:

– Vi prøver at få et billede af havbunden omkring Aasiaat. Hvilke, og hvor mange, dyr og alger lever der? Det kræver både planlægning og udstyr, som vi har sendt til Aasiaat (f.eks. en undervandsrobot, som filmer havbunden). Men vejret tager ikke hensyn til vores planlægning. Ved Nivaaq måtte vi flytte til den anden side af bugten, fordi der var risiko for, at båden stødte mod klipperne. Derfor tog vi til Akunnaaq-området, hvor vejret imidlertid også drillede, da vandet var for grumset til, at vi kunne se havbunden. Så vi tog turen tilbage til Aasiaat og blev enige med bådfører Aqqaluk om at sejle igen efter kl. 18, hvor vinden ville stilne af.

Aqqaluk, sejlede natten til søndag som ambulancefører til den ene af bygderne, men han var alligevel klar til at sejle os til Akunnaaq om søndagen. Der var havbunden endelig kommet til syne, og vi kunne se en hel del søpølser. Aqqaluk blev imidlertid advaret om, at blæst og regn nu var på vej nordpå, så vi valgte at tage tilbage til Aasiaat og ankom til byen samtidig med blæst og regn.

Vi satser på bedre vejr og klart vand de næste dage.

Maia Olsen med bådfører Aqqaluk

David Blockley med robot kamera

Verified by ExactMetrics