How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Det er et udbytterigt praktiksted Udgivet 15.10.2021

Af: Winnie Ingemann og Dina Kristiansen.

Vi er taget til Nuuk fra Sisimiut for at være i praktik på Grønlands Naturinstitut. Vi mødte op på arbejde mandag den 11. oktober og var i praktik indtil den 15. oktober. Vi tager dog først tilbage til Sisimiut den 2. oktober efter efterårsferien. Vi prøvede at arbejde i alle afdelingerne på Naturinstituttet, fordi vi flyttede til en ny afdeling hver dag.

Dina: Det er rigtig dejligt og udbytterigt at være i praktik på Naturinstituttet; nu kan jeg ligesom forestille mig, hvilke skridt jeg kan tage i fremtiden. Man får meget viden af at prøve at være på alle afdelingerne. Det er dejligt, at folk er så venlige og imødekommende.

Vi besluttede os for at være i praktik på Naturinstituttet, fordi vi gerne vil se stedet og finde ud af, om en uddannelse indenfor området er noget for os. Vi fandt ud af, at vi er interesserede i at arbejde med dyr.

Winnie: Jeg har overhovedet ikke fortrudt, at jeg valgte at være her i praktik, fordi jeg længe har interesseret mig for at arbejde med dyr, så opholdet er meget udbytterigt og dejligt.

Desuden er det så tydeligt, at folk her er imødekommende og venlige. Min praktiktid vil helt sikkert være med til at forme min fremtidige uddannelse, når jeg er blevet færdig med folkeskolen.

Vi fandt også ud af, at man kan tælle alderen på fisk ved at undersøge deres øresten med et mikroskop.

Vi tog ud i naturen for at undersøge dyr og fik hentet snegle. Så puttede vi sneglene i rent saltvand og i vand med 50 % saltvand og 50 % ferskvand og lod dem være en times tid. Vi indså, at de klarede sig bedst i saltvand.

-Vi har selv betalt for vores billetter fra Sisimiut til Nuuk og retur samt for kost og logi, men Qeqqata Kommunea dækker noget af billetprisen med 1.500 kroner, fordi der ikke findes en afdeling af Grønlands Naturinstitut i byen.

Vi tager tilbage til Sisimiut efter at have holdt efterårsferie den 22. oktober. I den tid, vi var i praktik, har vi holdt møder med vores lærer og klassekammerater via de sociale medier, og vi skrev en dagbog hver dag og talte om, hvad vi havde lært i løbet af dagen.

 

Vi har skåret makreller op for at undersøge deres maver og for at se, hvad de har spist, ligesom vi har undersøgt deres øresten for finde ud af deres alder. Vi har undersøgt, hvor meget fedt de har, og hvor store de er, og har skrevet informationerne ind. Så puttede vi dem i poser og gav arbejdet videre, så man kan finde ud af fiskens alder efterfølgende.

Lodder, der er sendt til Grønlands Naturinstitut fra Upernavik i 2020, og andre lodder, som instituttet selv har fanget, har vi undersøgt for at finde ud af, hvad de har spist. De spiser meget små alger, som vi kunne se igennem et mikroskop.

Verified by ExactMetrics