How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Klimaforandringer kender ikke til landegrænser Udgivet 25.05.2021

”What happens in the Arctic, does not stay in the Arctic”, lyder budskabet fra afdelingschefs for Grønlands Klimaforskningscenter Mie S. Winding til Anthony Blinken

Afdelingschef for Grønlands Klimaforskningscenter, Mie Winding mødtes med den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken i Kangerlussuaq og forklarede om klimaforandringerne i Grønland.

Klimaforandringer og global opvarmning er højaktuelle emner over hele verden. De Arktiske områder er særligt påvirkede af klimaforandringerne og opvarmningen er tre gange så høj i Arktisk som i resten af kloden.

Det fik USA’s udenrigsminister Antony Blinken set med egne, da han mødtes med leder af Grønlands Klimaforskningscenter Mie S. Winding på Black Ridge i Kangerlussuaq. Udenrigsminister Antony Blinken var i Grønland i forbindelse med et statsbesøg.

– Jeg oplevede en meget opmærksom og behagelig amerikansk udenrigsminister, der var godt forberedt og som stillede relevante spørgsmål undervejs, siger Mie S. Winding efter mødet.

Sammen med den grønlandske Formand for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede, den grønlandske Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggende Pele Broberg og den danske udenrigsminister Jeppe Kofod, fik Mie S. Winding lejlighed til at fortælle om klimaforandringer i Arktisk og hvordan de påvirker de grønlandske økosystemer og samfund. Samtidigt med de nyd den spektakulære udsigt, diskuterede de, hvordan klimaforandringerne påvirker Grønland og Arktis, og hvad vi sammen kan gøre for at takle den.

– Klimaforandringer kender ikke til landegrænser, så det der sker i Arktis forbliver ikke i Arktis, understreger Mie S. Winding.

Grønland er vigtig i det globale klimasystem. Det skyldes primært den enorme indlandsis, der dækker 80% af landet. Her er frossent ferskvand bundet, i form af millioner af kubikmeter is, og samlet set rummer Grønland hele 10% af verdens samlede ferskvandsreserver. I takt med at temperaturen stiger smelter Grønlands Indlandsis, gletsjere trækker sig tilbage og der er nok is til at hæve vandstanden i verdenshavene med 7,3 meter, hvis det hele smeltede.

Grønlands Naturinstituts og Grønlands Klimaforskningscenter har en lang historie med samarbejdsprojekter med danske og amerikanske partnere.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Pele Broberg,  USA’s udenrigsminister Antony Blinken, Leder af Grønlands Klimaforskningscenter Mie S. Winding, formand for Naalakkersuitsut Múte Bourup Egede ved udsigtspunkt Black Ridge/Tacan torsdag den 20. maj 2021. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)

Mie S. Winding forklarer USA’s udenrigsminister Anthony Blinken om klimaforandringerne.

Jeppe Kofod, Múte Bourup Egede, Mie S. Winding, Anthony Blinken og Pele Broberg.

Verified by ExactMetrics