How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Mie gav Mette viden Udgivet 21.03.2022

Mie S.Winding, afdelingschef for Grønlands Klimaforskningscenter, var inviteret til Ilulissat for at fortælle statsminister Mette Frederiksen om klimaforandringerne i Grønland.

Sammen med formanden for Naalakkersuisut, Múte Borup Egede, fik Mie S. Winding lejlighed til at fortælle om de højaktuelle klimaforandringer og den globale opvarmning i Arktis, og om hvordan de grønlandske økosystemer og samfundet påvirkes.

-Omgivet af de spektakulære isfjelde, havis og sæler diskuterede vi, hvordan klimaforandringerne påvirker Grønland og Arktis, og hvad vi sammen kan gøre for at tackle dem, fortæller Mie S. Winding.

Et andet vigtigt emne, der blev drøftet, var forankring af viden i Grønland og investeringen i langvarige overvågningsprogrammer og forskningsprojekter.

-Hvis Rigsfællesskabet ønsker at være med i klimadebatten og have de rette forudsætninger for at kunne forstå nutiden og håndtere fremtiden, bliver vi nødt til at investere i forskning, overvågning og forskningsinfrastruktur, siger Mie S. Winding.

Grønland er vigtig i det globale klimasystem. Det skyldes primært den enorme indlandsis, der dækker 80 % af landet. Her er frossent ferskvand bundet i millioner af kubikmeter is, og samlet set rummer Grønland hele 10 % af verdens ferskvandsreserver. I takt med at temperaturen stiger, smelter Grønlands indlandsis, gletsjere trækker sig tilbage, og der er nok is til at hæve vandstanden i verdenshavene med 7,3 meter, hvis det hele smelter.

Mie S. Winding holder foredrag om klimaforandringerne.

Verified by ExactMetrics