How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Nye videnskabelige projekter i samarbejde med Uummannaq beboere Udgivet 13.04.2022

Bor du i Uummannaq-området og er du interesseret i at dele din viden om naturen? Er du bekymret over de forandringer der sker på havet, havisen og med fiskene i dit område? Så vil nogle forskerne gerne samarbejde med dig her til sommer.

Når forskere og lokale samarbejder for at fremme samfundsmål og videnskab kan en masse vigtig viden blive opbygget. Tre videnskabelige projekter vil i løbet af sommeren finde sted i Uummannaq og i samarbejde med beboerne vil de forsøge at besvare spørgsmål om landfast havis, vandtemperaturer og fiskebestande.

Klimaforandringerne sker fire gange hurtigere i Arktis end i resten af verden, og den grønlandske natur, befolkning og levemåde kan blive meget påvirkede. For at danne større forståelse af klimaforandringernes effekter på Uummannaqs natur og beboere, vil forskerne gerne invitere beboerne til kaffemik, deltagelse i interviews, workshops samt ture på is og hav.

Det første projekt vil fokusere på havisen og starter meget snart (uge 16-17), når Parnuna E. Dahl, Bright Dale og Paninnguaq Korneliussen kommer til Uummannaq for at møde de lokale og vil tale om havisen, f.eks. for at kortlægge hvorledes havisen bruges af forskellige brugere, hvordan havisen har ændret sig i løbet af årene og hvordan det påvirker aktiviteterne på isen. Projektet er finansieret af National Science Foundation i USA med forskere fra Brown’s Universitet, Universitetet i Oregon og Nordlandsforskning.

I det andet projekt vil Uummannaq-fiskerne på nogle af deres ture måle temperaturen i havet og vil skrive dataene ud fra den reelle tid. Projektet, startede i sommeren 2020, og ledes af Heidi Andreasen fra Uummannaq Polar Institute og Patrick Farnole, ph.d.-studerende ved University of Victoria i Canada, og finansieres af Grønlands Forskningsråd.

I det tredje projekt vil Caroline Bouchard, forsker ved Grønlands Klimaforskningscenter, og hendes team i samarbejde med de lokale dokumentere polartorskens betydning for dyrene og menneskene i Uummannaq-området. Der vil de undersøge om der over tid er sket ændringer med polartorsken. I forbindelse med projektet, vil planlagte samtaler med fiskere og fangere foretages i juli måned. Projektet finansieret af Grønlands Forskningsråd.

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Forsker Caroline Bouchard, Grønlands Klimaforskningscenter, Grønlands Naturinstitut  Telefon: 36 12 00 E-mail: cabo@natur.gl

Verified by ExactMetrics