How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Samme delfin besøger tre lande Udgivet 11.10.2022

Nu skal der skabes bedre forståelse af sammenhængen mellem nordatlantiske topprædatorer på tværs af Atlanten. Som led i et internationalt studie, TOPLINK, har forskere fra Grønlands Naturinstitut og Færøerne sat satellitsendere på fire individer af den lille delfinart hvidskæving. Senderne blev sat på den 3. september 2022 i en  færøsk bugt. To af senderne er desværre stoppet ved at virke, men de to andre rapporterer stadig delfinernes position her godt en måned efter, de blev sat på.

Forskernes viden om de nordatlantiske delfiner er på et lavt niveau. Det var derfor med stor spænding, at senderne blev sat på. Forbavsende var det, at delfinerne straks efter påsættelsen af senderne drog hurtigt væk i hver sin retning. Den, der tog vestpå, er her efter en måned nået frem til den østgrønlandske kontinentalsokkel. De to andre mistede man forbindelse med allerede efter en uge. Men den fjerde med senderen i behold ser også ud til at være på vej til østgrønlandsk farvand.

”Det er første gang nogensinde, vi har dokumenteret hvidskævingers vandringer tværs over Nordatlanten fra færøsk til grønlandsk farvand. Og det er første gang, det er blevet dokumenteret, at Grønland, Island og Færøerne deler bestanden af hvidskævinger i det nordlige Atlanterhav”, siger Sara De Clerck, som er ph.d.-student og ansvarlig for analyser og indsamling af data, som skal forbedre vores forståelse af delfiners rolle i det samlede økosystem.

Delfinernes vandringer kan følges her:
https://my.wildlifecomputers.com/data/map/?id=6314cf52e9b3515c2e295616

TOPLINK-projektet er et samarbejde mellem Grønlands Naturinstitut og Det Færøske Havforskningsinstitut. Det Færøske Forskningsråd (https://www.gransking.fo/en/home/) har bevilget midler til projektet.
Species account:
https://nammco.no/atlantic-white-sided-dolphin-2/#1478700043369-833c5ccc-7441

For yderligere oplysninger, kontakt:

Ph.d.-student Sara De Clerck, sadc@natur.gl, +298259108
Afdelingschef Bjarni Mikkelsen, bjarnim@hav.fo, +298278588
Afdelingschef Fernando Ugarte feug@natur.gl  +299 522401
Professor Mads Peter Heide-Jørgensen, mhj@ghsdk.dk  +4540257943

Verified by ExactMetrics