Afskedsreception for Klaus Nygaard Udgivet 01.09.2023

Klaus Nygaard stopper efter mere en 30 år som for direktør for Grønlands Naturinstitut.
Fra venstre Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund, afgående direktør Klaus Nygaard og Leif Skov, Aage V. Jensens Fonde.
Gert Mulvad, formand for Grønlands Naturinstituts bestyrelse holder afskedstale for Klaus Nygaard.
Josephine Nymand tiltræder som ny direktør på instituttet d. 1. september.
Klaus Nygaard byder velkommen til Leif Skov, Aage V. Jensens Fonde.
Departementschef i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Natuk Lund Olsen, taler ved Klaus Nygaards afskedsreception.
Helle Siegstad, afdelingschef for afdelingen for Fisk og Skaldyr.
Leif Skov, Aage V. Jensens Fonde, holder tale for Klaus Nygaard.
Seniorforsker Jesper Boje holder taler for Klaus Nygaard.
Leif Skov, Aage V. Jensens Fonde, i samtale med Aqqaluk Lynge.
Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund og direktør Klaus Nygaard.

Grønlands Naturinstitut afholdt torsdag d. 31. august afskedsreception for Klaus Nygaard, som gennem mere end 30 år har været instituttets direktør og har opbygget instituttet til dét, det er i dag.

Der blev holdt mange fine taler af bl.a. formanden for Grønlands Naturinstituts bestyrelse, Gert Mulvad, Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund, og departementschef Natuk Lund Olsen fra samme departement. Og Leif Skov, bestyrelsesformand for Aage V. Jensens Fonde, havde ikke blot rosende ord til den afgående direktør, men også endnu en generøs gave i form af en fondsbevilling til fugleforskning på 6 millioner kroner.

Én af de ting, der blev fremhævet i talerne, var Klaus Nygaards evne til at planlægge og udføre store projekter til UG. Det har gjort ham til en pålidelig og højt skattet samarbejdspartner, som især Aage V. Jensens Fonde har været trygge ved at støtte. Derfor fremstår Grønlands Naturinstitut i dag med tidssvarende faciliteter af international standard.

Klaus Nygaard takkede alle de dygtige forskere, det tekniske personale og de administrative medarbejdere, der alle har bidraget til at skabe en god arbejdsplads og en velrenommeret institution. Og ikke mindst takkede han Aage V. Jensens Fonde for generøse bidrag igennem de mange år.

Foto: Christian Sølbeck