How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Kogebog får rekordhøje fem nomineringer fra Gourmand World Cookbook Awards Udgivet 18.10.2023

Kogebogen En Smag af To Verdener (grønlandsk: Inuiaat Marluk Mamartuliaat; engelsk: Taste of Two Worlds) har netop modtaget fem prestigefyldte top 4-nomineringer fra Gourmand World Cookbook Awards. Disse nomineringer, som er en ny rekord, anerkender bogen som en bemærkelsesværdig kulinarisk udgivelse, der demonstrerer en høj grad af ekspertise og innovation inden for madlavningsverdenen.

Det er elever fra grundforløb på Inuili – Food College Greenland, University of Southern Maine (USM) i samarbejde med Wabanaki Public Health and Wellness samt Grønlands Naturinstitut, som har udarbejdet en kogebog med traditionel og nutidig mad på tværs af grønlandsk, moderne amerikansk samt oprindelig amerikansk (Maliseet, Micmac, Passamaquoddy og Penobscot) kultur.

Idéen med at skabe en multikulturel kogebog udspringer fra en inspirationstur arrangeret af Arctic Education Alliance – et samarbejde inden for uddannelser mellem Grønland og USA – til Maine samt Alaska i August 2022, hvor uddannelseschef fra Inuili – Food College Greenland Jacob Hansen deltog sammen med delegater fra andre grønlandske erhvervsskoler.

En Smag af To Verdener er en hyldest til smagens magi og kulinariske rødder. Bogen byder på en spændende samling af autentiske opskrifter, råvarebeskrivelser og kulinariske historier fra Grønland og USA. Eleverne har dedikeret sig til at forny og dele traditionelle opskrifter og madoplevelser, der har formet kulturer i generationer. Udover at arbejde med opskrifter har de grønlandske og amerikanske elever arbejdet med den visuelle fremstilling af bogen, inklusive hjemmeside og illustrationer.

Elevernes udveksling af madkultur, opskrifter og baggrundshistorier om deres respektive lande har skabt et lærerigt forløb for de to elevgrupper fra henholdsvis Maine (USA) og Grønland.

Jacob Hansen udtaler: Bogens succes ligger lige så meget i mødet mellem eleverne som i retterne, der er valgt til bogen. Det interkulturelle møde har ikke alene givet læring og inspiration fagligt, men også udvidet hver enkel elevs netværk og gjort horisonten bredere og mere oplyst, og på den måde er verden blevet større for hver af os, der deltog. Sådan er det gået i vores bogprojekt, og vi tror på, at sådan vil det gå, når mennesker mødes omkring mad med åbne arme og åbent sind.

De fem bedst-i-verden-nomineringer fra Gourmand World Cookbook Awards omfatter følgende kategorier:

A15 Kulinarisk skole

B05 Kogebogsmagasin

B22 Universitetstryk

C06 Nordisk

C22 Arktisk

Du kan se alle nominerede kogebøger på hjemmesiden www.cookbookfair.com.

Gourmand World Cookbook Awards er en verdensomspændende konkurrence, der hylder kulinariske udgivelser og madlavningskunst fra hele verden. At modtage fem nomineringer i forskellige kategorier er en ekstraordinær bedrift og vidner om elevernes dygtighed og engagement i både tekst og illustrationer for at fremme gastronomisk mangfoldighed og kulturel forståelse gennem madlavning.

Den 29. Gourmand Awards bliver afholdt d. 27.-29. november 2023 i Riyadh, Saudi Arabien.

Bogen kan downloades gratis via denne QR-kode:

For yderligere information kontakt: Forsker Aaju Simonsen på tlf. 361200, e-mail ascs@natur.gl, eller uddannelseschef i Inuili, Jacob Hansen, tlf. 661313, e-mail: jaze@inuili.gl.

Pressemeddelelsen er udarbejdet og udgivet af Grønlands Naturinstitut i samarbejde med Inuili – Food College Greenland.

Verified by ExactMetrics