En jubilar siger farvel Udgivet 26.01.2024

Emma Kristensen og Klaus Nygaard har arbejdet sammen i mange år
Direktøren for Grønlands Naturinstitut holdt en takketale for Emma på instituttets vegne
Kommunikationschef Else Løvstrøm holdt også en takketale for Emma Kristensen
Emma Kristensen har været informationschef på Grønlands Naturinstitut i mange år, og har været ansat som chefkonsulent de sidste fem år.
Emma Kristensen får overrakt bevis og blomster
Emma Kristensen var ansat på Naturinstituttet i to omgange og arbejdede på instituttet i 17 år og seks måneder
Selv om flere ansatte var på rejse ifm møder mødte resten af de ansatte talstærkt op
Inuk, der er biolog, er vokset op sammen med Emmas søn.

Emma Kristensen’s 25 års jubilæum i det offentliges tjeneste blev markeret onsdag. Hun har været ansat på Grønlands Naturinstitut i 17 år og seks måneder. Jubilæet blev slået sammen med et farvel til hende.

Emma Kristensen er uddannet journalist, og har i mange år været informationschef hos Grønlands Naturinstitut indtil midten af 2018 og siden arbejdet som chefkonsulent på instituttet.

-Du har altid slået hårdt på at vi skal komme ud med et forståeligt sprog, og har også bedt os om at skrive en meddelelse ned på ny. Du har også høje krav i forbindelse med det grønlandske sprog, der skal bruges korrekt og ordentligt, sagde direktør for Grønlands Naturinstitut Josephine Nymand bl.a. under sin takketale.

Josephine Nymand fortalte også om de uforglemmelige rejser hun har været på sammen med Emma og Lene Kielsen Holm.

I de år Emma arbejdede på Naturinstituttet har hun lavet en terminologiliste over det videnskabelige ord, der blev brugt. Og før listen blev offentliggjort blev tre meget veltalende personer inviteret til at gennemgå listen ord for ord.

-Niels Henrik Lynge, Nikolaj Heinrich og Nikkulaat Jeremiassen diskuterede listen og kom med ændringer eller input og dagene med dem gik nærmest som sekunder, fortæller Else Løvstrøm, der har været chef for Emma de sidste fem år.

Hun takkede Emma for at have samlet listen, fordi medarbejderne og freelancere, som instituttet samarbejder med har stor gavn af listen i dag.

Emma Kristensen fortalte at hendes første tur, som ansat, gik til Qaanaaq, og at hun aldrig vil glemme et møde med fangerne i Qeqertarsuaq, hvor mødet varede til klokken to om natten.

-Jeg takker alle dem jeg har arbejdet sammen med her på naturinstituttet, hvis I ser mig vandre rundt i huset som en spøgeselse, så skal I blot bede mig om at gå, slutter Emma Kristensen lidt spøgende.