How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Positiv udvikling i den grønlandske stenbiderbestand Udgivet 22.09.2021

Grønlands Naturinstitut har netop opdateret den årlige vurdering af stenbiderfiskeriet og stenbiderbestandens status i Vestgrønland. Konklusion er, at stenbiderbestanden er sund, og at fiskeriet sker på et biologisk bæredygtigt grundlag.

Grønlands Naturinstitut rådgiver, at den totale fangstmængde (TAC) kan øges med 20 % i 2022, så den samlede mængde af rognindhandlinger hæves til 1.475,3 tons. Rådgivningen følger forvaltningsplanen for stenbiderfiskeriet i Vestgrønland.

På nuværende tidspunkt findes der ikke en metode til at beregne det samlede antal stenbidere, der lever i Grønland. Der anvendes derfor en analyse af en række indikatorer fra de kommercielle indhandlinger for at vurdere, om bestanden vokser eller mindskes fra år til år. Indikatorerne indsamles som fangstinformationer, hver gang der indhandles stenbiderrogn på indhandlingsstederne langs hele kysten.

Alt peger på, at bestanden er i en positiv udvikling og tilmed er på et af de højeste niveauer siden 2010, som er starten på tidsserien. Undersøgelsen demonstrerer, at stenbiderfiskere de senere år fanger flere og flere fisk per garn. 2021 var et særligt år, hvor fiskeriet var yderst effektivt og tog en stor del af fangsten tidligt på sæsonen.

Mere information om vurderingen kan findes her: Vurdering af stenbider i Vestgrønland baseret på kommercielle data 2010-2021

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Forsker i Afdeling for Fisk og Skaldyr, Søren Post, på tlf. +299 36 12 00 eller mail sopo@natur.gl.

Verified by ExactMetrics